Ellerine geçen çöpü kumsala attılar..!

Tarih: 23 Temmuz 2021 Cuma 11:35

Kurban Bayramı tatilinde büyük rağbet gören Mersin kumsalları önce tatilcilerle, sonrasında ise çöplerle doldu, taştı.

Kurban Bayramı tatilini fırsat bilerek Mersin'e gelen binlerce tatilcinin dönüş yolculuğu başladı. Güneş, kum ve denizin tadını çıkaran ancak ellerine geçen herşeyi kumsala atan tatilciler, arkalarında çöp yığınları bıraktı.

Bakanlar Kurulu'nun 9 günlük Kurban Bayramı tatili kararının ardından onbinlerce kişi sahil beldelerine akın etti, oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Doğu Akdeniz'in turizm merkezi Mersin'de de durum değişmedi. Doğu illeri başta olmaz üzere birçok kentten Mersin'e gelen binlerce kişi, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Erdemli, Silifke, Aydıncık, Bozyası ve Anamur ilçelerindeki sahillerde boş yer kalmadı.

Özellikle kentle özdeşleşen Kızkalesi ve çevresinde adım atılamadı. Konaklamak için yer bulamayan çoğu kişi uygun buldukları yerlere çadır kurdu, kimileri ise şezlonglarda uyudu. Bayram boyunca denizin, kumun ve güneşin tadını çıkaran tatilciler, dün akşam itibariyle kenti terketmeye başladı. Tatilden geriye kalan kötü manzara ise gün ağarınca ortaya çıktı. Ellerine geçen herşeyi kumsala atan tatilcilerin bıraktığı bira şişeleri, plastik poşetler, çekirdek kabukları ve çeşitli atıklar, çöp yığınları oluşurdu.

Bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken, videoya 'Doğayla savaş halindeyiz, kazanırsak kaybedeceğiz' yorumları yapıldı.


Etiket: mersin, kurbanbayramı, erdemli, kızkalesi, kumsal, çöp,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA