30 Ağustos, sualtında da kutlandı

Tarih: 29 Ağustos 2021 Pazar 12:36

Mersin’de özel gereksinimli bireyler, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı su altında da kutlama şansı yakaladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği dalış ve tekne turu etkinlikleriyle özel gereksinimli bireylere zafer coşkusunu yaşattı.

Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü’yle iş birliği içerisinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Dalış Etkinliği 10 özel dalgıcın katılımıyla Silifke Yapraklı Koy’da gerçekleşti. Dalış eğitmenlerinden temel dalış işaretleri ve dalış malzemeleri ile ilgili bilgileri öğrenen özel bireyler, yine eğitmenler eşliğinde denizaltı dünyasını keşfetti. Özel bireyler, dalış sırasında açtıkları Türk Bayrağı ile Zafer Bayramı coşkusunu denizaltında da yaşadı. Bir grup özel gereksinimli birey de Silifke Taşucu’ndan başlayan tekne turuna katıldı. Aileleriyle birlikte Taşucu’ndan kalkan tekne ile denize açılan özel çocuklar, vakitlerini denizin üstünde geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Mersin’in meşhur koylarını görme imkanı bulan çocuklar, müzik ve danslar eşliğinde eğlenceli bir gezi geçirdi.

 Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görevli Beden Eğitimi Öğretmeni Fatma Nur Yılmaz, etkinlikle ilgili bilgi vererek; “Bugün hareket kısıtlılığı olan bireylerimizin suda özgürce hareket edebildiklerini ve bağımsız bir şekilde suyun üstünde kalabildiklerini hep beraber gördük. Bu bireylerimiz fizik tedavi almaları gereken bireyler. Düzenli olarak fizik tedaviye gidemedikleri için fizyoterapistlerin devamlı yüzme etkinliği, deniz etkinliği önerisiyle dalışa yönelmek istediler. Bu doğrultuda Mersin Dalış Merkezi kapılarını açtı, sağ olsunlar. Bu bireylere önce eğitim verildi. Daha sonra denize açılma imkanı buldular" dedi.

 Özel bireylerle çalışmayı önemsediklerini belirten Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü Başkanı ve Eğitmeni Mehmet Arslan, denizaltında açtıkları bayrakla Zafer Bayramı’nın daha da anlam kazandığını belirterek, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nı su altında 30 metrekarelik bayrakla 10 engelli arkadaşla birlikte coşkuyla kutladık. Bu bizim için daha da önemli daha da anlamlı oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Hülya Atila’ya engelli arkadaşlarımıza böyle bir etkinliği düzenledikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Arkadaşlarımıza kimse engel olmazsa gerçekten birçok şeyi beraber aşıyoruz" diye konuştu.

https://www.youtube.com/watch?v=XFvUzn-e43Y&feature=youtu.be


Etiket: mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, 30ağustos,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA