Çiftetelli oynayıp hasat yaptılar

Tarih: 13 Kasım 2021 Cumartesi 13:04

Toroslar’da yetişen birçok üründen olan Trabzon Hurmasının ilk hasadından memnun olan üreticiler, bunu çiftetelli oynayarak kutladı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Evrenli Mahallesinde yapılan hasat şenliğinde; üreticilere ve çiftçilere eşlik etti, hurmaları dalından kopararak ilk hasadı yaptı.

Sarı renkleriyle ağaçları süsleyen Trabzon Hurması (Cennet Meyvesi) içerdiği zengin besin ve vitaminlerle sağlık açısından da önemli bir meyve özelliği taşıyor. Hurma üretiminden geçimini sağlayan Evrenli Mahallesi sakinlerinin verimli geçen hasattan yüzleri gülüyor. Toroslar Belediyesi’nin, Toroslar Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği Trabzon Hurması Hasat Şenliği, yoğun ilgi gördü.

Hasat Şenliğine; Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Kemal İlcay, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Kendigelen, Toroslar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Özdemir, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Mersin Toroslar Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şahpaz, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, üreticiler, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da hurma hasadının hayırlı olmasını dileyerek, ürün çeşitliliğinin artırılmasından yana olduklarını ve bu konuda çiftçileri her zaman desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Başkan Yılmaz; “Bizim köylümüz çalışkandır, zekidir, araştırmacıdır, yeniliklere açıktır. Eskiden buralarda üzüm, narenciye ve şeftali olurdu. Şimdi daha fizibilite olarak hurma üretiliyor. Ürün çeşitliliğini artırmak önemli ve bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok şükür tarımımız gelişiyor, Türkiye güçleniyor, ürün yelpazemiz çeşitleniyor. Burada önemli olan satışı daha kolay ve daha çok gelir getiren ürünlerin tarımının yapılması. Yaylalarımıza olan ilginin her geçen gün artması da bizleri mutlu ediyor. Dünyadaki gelişmeler, özellikle gıda üretiminin daha stratejik konuma geleceğini ortaya koyuyor. Gıda ve su, çok önemli stratejik bir ürün. Bizler, toprağımıza, suyumuza, üretimimize sahip çıkacağız. İnşallah hep beraber daha güzel günlere doğru ilerleyeceğiz" dedi.


Etiket: mersin, toroslar, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, trabzonhurması, hasat, cennetmeyvesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA