Büyükşehirden gençlere motivasyon etkinliği

Tarih: 16 Kasım 2021 Salı 13:33

Büyükşehir Belediyesi MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin yeni başlattığı bir hizmet olan ’Motivasyon Etkinliği’nde gençler bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesindeki MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından 'Motivasyon Etkinliği' adıyla yeni bir hizmet başlatıldı. Büyükşehir’in kent merkezinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri Motivasyon Etkinliği kapsamında Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya geldi. Üniversite sınavına hazırlanan gençlerin motivasyonunu artırmak amacıyla ilki gerçekleştirilen etkinlik, ilerleyen haftalarda da devam edecek.

ÖĞRENCİLERE ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’

Sınav stresi, gelecek kaygısı ve ‘yapabilir miyim’ endişesi üniversite sınavına hazırlanan gençler için büyük bir yük haline gelmeye başladı. Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’ndeki MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, gençlerin bu yüklerini hafifletmek amacıyla şimdi de 'Motivasyon Etkinliği'hizmetini başlattı. Etkinliğe katılan gençler, Kongre ve Sergi Sarayı önünde ‘1 Ekmek 1 Çorba’ hizmeti ve çay-kahve ikramıyla karşılandı.

Salonda başlayan etkinlikte ilk olarak MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanı Ceyda Dinçer, gençlere MERCİ’de sunulan hizmetleri ve hizmetlerden nasıl yararlanabileceklerini anlattı. Ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’taki Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde görev yapan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Duygu Çeviker, ‘Sınav Kaygısı ve Motivasyon’ konulu bir seminer verdi. Seminerin sonunda gençler Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Orkestrası konserinde doyasıya eğlendi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA