AK Partili Özkan, CHP’li Antmen’i yalanladı

Tarih: 20 Kasım 2021 Cumartesi 12:31

CHP Milletvekili Alpay Antmen sosyal medyadan duyurunca AK Partili Hacı Özkan’da sosyal medyadan yalanladı.

 

Mersin'de, AK Parti Milletvekili Hacı Özkan, bazı internet sitelerde yer alan ve CHP Milletvekili Alpay Antmen'in de sosyal medyadan paylaştığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde bir işçinin güvenlik tarafından dövülerek öldürüldüğü iddialarının tamamen asılsız olduğunu sosyla medyadan duyurdu.
Bazı internet sitelerinde, Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan bir işçinin iddiasına dayanılarak, maaşlarını alamadıkları için eylem yapan işçilerden birinin güvenlik tarafından darp edildiği ve hayatını kaybettiği yönünde haberlere yer verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ise haberi yapan internet sitesinin paylaşımını "Bu iddia doğru mu? Akkuyu Nükleer Santral İnşaatında bir emekçi dövülerek öldürüldü mü?' notuyla kendi sosyal medya hesabından paylaştı. Tüm bu gelişmelerin akabinde AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan ise kendi sosyal medya hesabından haberin ve iddiaların asılsız olduğunu belirten paylaşımda bulundu. Özkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 
"Akkuyu Nükleer A.Ş. yetkilileri ile görüştüm. Bu iddia tamamen asılsızdır ve 'iddia edildi' tarzı habercilik ile ülkemizin yüz akı projelerini karalamak bir milletvekiline yakışmamaktadır."
AKKUYU NÜKLEER A.Ş.'DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ
Bu konuda geçtiğimiz günlerde Akkuyu Nükleer A.Ş.'den de açıklama gelmiş ve iddiaların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilmişti. Akkuyu Nükleer A.Ş. çalışanları arasında yaşanan bir tartışmaya ve güvenlik personelinin müdahale ettiğini gösteren bir videonun sosyal ağlarda ve medya organlarında yayıldığı ama bunun gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada,  "Bu olay, 11 Kasım'da Akkuyu NGS sahasının dışında, kontrol noktası yakınında meydana gelmiştir. Tartışmanın maaş ödemeleri veya çalışanların çalışma koşulları ile ilgisi yoktur. Söz konusu tartışma, vardiya sonunda taşeron firma çalışanları arasında çıkmıştır. Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin güvenlik görevlileri, olaya anında müdahale edip tartışan tarafları ayırmış ve Akkuyu NGS şantiyesinde geçiş kontrol sistemine ve kamu düzenine uyulmasını sağlamışlardır. Akkuyu Nükleer A.Ş. bu tür durumların tekrarlanmaması için müteahhit ve taşeron firmalarla iletişim halindedir. Gerek şantiye içinde, gerekse şantiye dışında iş disiplinine uyulması ve bu tür olayların önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması gerektiği konusunda sorumlulara tebligatlar gönderilmiştir. Çatışmanın sorumlularının bilgileri, soruşturma için kolluk kuvvetlerine iletilmiştir" ifadelerine yer verilmişti.


Etiket: Mersin, Akkuyu, Hacı Özkan, Alpay Antmen,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA