Özel gereksinimli bireyler hem öğrendi hem de eğlendi

Tarih: 3 Aralık 2021 Cuma 11:19

Büyükşehir Belediyesi ve Toros Üniversitesi’nin işbirliğiyle ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında ’Pizza Atölyesi Etkinliği’ düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Toros Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’yle işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği 'Pizza Atölyesi Etkinliği' renkli görüntülere sahne oldu. Özel gereksinimli bireyler, yapılan etkinlik sayesinde sıralama becerilerini pekiştirirken, ilk defa pizza yapma deneyimini de yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Mola Evi’nden faydalanan özel gereksinimli bireyler, Toros Üniversitesi’nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün öğretim görevlileri ve öğrencileriyle buluştu. Pizza yapmak için kolları sıvayan özel bireyler, önce özenle hamurlarını açıp, ardından sırayla rengarenk ürünleri yerleştirdi. Mantar, biber ve sucuk gibi birçok ürünle hazırlanan pizzalar fırında son halini aldı. Özel bireyler, emekleri sonucu ortaya çıkan pizzaları tatmanın mutluluğunu yaşadı. Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz de etkinliğe katılarak, özel bireylere belgelerini verdi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Mola Evi Sorumlusu Psikolog Ezgi Dülger, etkinliğin özel gereksinimli bireylerin psikolojilerine olumlu etki sağladığını vurgulayarak, “Hem motivasyonlarını artırıyor hem de sosyal hayata dahil olabildiklerini ve bir şeyler başarabildiklerini görüyorlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir farkındalık günüdür. Toros Üniversitesi’yle de o yüzden böyle bir etkinlik yaptık. Gastronomi Topluluğu’na teşekkür ederiz” dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA