Mersin’de örnek belediyecilik

Tarih: 6 Aralık 2021 Pazartesi 14:59

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hayata geçirdiği projeler Türkiye’de yankı uyandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin 1 Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği 'Mahalle Mutfakları', 'Çamaşır Kafe', 'Dosthane', 'Halk Kart', 'Kıyafet Evi' ve 'Süt Senin Gurur Mersin’in' gibi çok sayıda proje yüz binlerce vatandaşın derdine derman oldu. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir televizyon programında sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaparak, "Belediyecilik sadece beton değil, yol değil, büyük büyük binalar değil, imar rantı değil, belediyecilik halkımızın tam gönlüne girmek, soğuk havada onun yanında olup ortamı ısıtmak, sıcak havada ortamı soğutmak, açken doyurmak, acı çekerken onun acısını dindirmek, belediyecilik bu” demişti. Başkan Vahap Seçer, göreve başladığı 1 Nisan 2019’dan bu yana hayata geçirdiği sosyal projelerle yüz binlerce Mersinlinin gönlüne girdi.

2019 yılında başlatılan 'Halk Kart' projesinden faydalanan vatandaşların sayısı her geçen yıl artarak 22 bin 400’e ulaştı. Halk Kart’tan yararlanan ailelerin hesaplarına şu ana kadar toplam 33 milyon 406 bin 410 lira yüklendi.Son olarak Kasım ayında ise 12 bin 625vatandaşın hesabına yatan toplam 1 milyon 614 bin 900 lira, yine Mersinli esnafın kasasına girdi.

KIYAFET İHTİYACI OLAN AİLELERE: KIYAFET EVİ

'Kıyafet Evi' ile Büyükşehir Belediyesi dar gelirli ailelere giysi desteği sağladı. Asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan aileler, yılda 3 defa bu hizmetten faydalanarak elbise ya da kıyafet ihtiyaçlarını giderebiliyor. Kıyafet Evi, hizmete başladığı günden bu yana4 bin 441 kişiye ulaştı.

ÇOCUKLARA OKUL SÜTÜ: 'SÜT SENİN GURUR MERSİN’İN'

'Süt Senin Gurur Mersin’in' projesiyle 2019 yılında dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklara okul sütü dağıtmaya başlayan Büyükşehir, bu sütleri yine Mersinli üreticilerden temin etti. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören çocukların sütleri evlerine kadar ulaştırıldı. Projeye devam eden Büyükşehir, şu ana kadar toplam 2 milyon 430 bin 520 adet sütün dağıtımını gerçekleştirdi.

HAMİLELERE: MERSİN HAMİLE BAKIM SÜTÜ

Büyükşehir Belediyesi, 'Mersin Hamile Bakım Sütü' projesiyle 2021 yılında anne adaylarına süt desteği başlattı. Tarsus Süt Üreticileri Birliği’nden temin edilen sütler, hamile kadınların evlerinin kapısına kadar ulaştırılıyor. Teksin üzerinden başvuran ve değerlendirme sonucu başvurusu uygun görülenlere gebelik boyunca çocuk ve annenin kalsiyum ihtiyacı için 45 günlük periyotlar halinde 1’er litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediliyor. 2021yılında başlatılan projeden şu ana kadar faydalanan 2 bin 382kişiye 47 bin 379 adet süt ulaştırıldı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA