Romanlar’a özel kültür ve sanat evi

Tarih: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 12:19

Akdeniz Belediyesi’nin Turgut Reis Mahallesi’ne kazandırdığı Kültür ve Sanat Evi törenle hizmete açıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Roman vatandaşları da unutmadı; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Turgut Reis Mahallesi’ne kazandırdığı Kültür ve Sanat Evi törenle hizmete açıldı. Merkezin açılışı ile Akdeniz’de kadınlar ve gençlere hizmet veren mahalle evlerinin sayısı 11’e çıktı.

Turgut Reis Mahallesi’nde yaşayan kadınların çok büyük bir ilgi gösterdiği açılış törenine; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Roman dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve ağırlığını kadınların oluşturduğu mahalle sakinleri katıldı. Merkezin açılışında konuşan Başkan Gültak, kadınların rahatlıkla gelip dilediği kurs veya eğitimi alabileceği, spor yapabileceği, kursiyer annelerin çocuklarına kreş hizmeti de verecek merkezin açılışından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“HALKINIZA DEĞER VERİRSENİZ BÜYÜK BİR ÜLKE OLURSUNUZ”
Sözlerini; “Turgut Reis mahallemizde ilk kez böylesi bir kültür ve sanat evi hizmete açılıyor. Bugüne kadar hiç kimse bu bölgede bir mahalle evi açmayı düşünmemiş” şeklinde sürdüren Başkan Gültak, “Halkınıza, milletinize değer verirseniz büyük bir ülke olursunuz. Biz ilkleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Kentsel dönüşüm projesinin hızla sürdüğü Barış Mahallemizde de çok daha büyük kültür ve sanat evi yapılacak. Binalarımız da hızla yükseliyor. Seneye de inşallah teslim alacağız. İçinde 800 metrekare büyüklüğe sahip bir kültür evimiz olacak, burada ayrıca kreş ve cami de yer alacak. Barış Mahallemizi çok modern bir yapıya kavuşturuyoruz. Şehrimizi yapılandırıyor, yeniden yaşanabilecek hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşümün önemine de vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak, 2024 yılı yerel seçimlerinde yeniden seçilip göreve gelmesi halinde, Mersin kent merkezinde yer alan Bahçe ve Turgut Reis mahallelerinde de yerinde kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek istediklerinin altını çizdi.

“MUTLU KADIN, MUTLU AİLE, MUTLU TOPLUM”
“Benim felsefem şu; mutla kadın, mutlu aile, mutlu toplum, mutlu ve kuvvetli devlettir. Ben kadınlara güveniyorum. Onlar seçim zamanı geldiğinde kendilerine, eşlerine ve çocuklarına farklı imkân ve fırsatların tanınabileceğini gördüler artık. Bu fırsatı kaçıracaklarını da düşünmüyorum. Bunların hiç biri bugüne kadar yapılmamış. Havuzumuz açıldı, çocuklarımız cıvıl cıvıl yüzüyor. Yılmaz Güney Gençlik Merkezi içinde de bir havuz açıyoruz. Dezavantajlı ailelerimizin çocuklarını Silifke kampına götürüyoruz. Hayatında denize gitmemiş ailelerimizi kampa taşıyoruz” dedi.

Başkan Mustafa Gültak’ın konuşmasının ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. 


Etiket: mersin, akdeniz, akdenizbelediyesi, mustafagültak, kültürvesanatevi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA