Yörük çocukların büyük başarısı

Tarih: 6 Ağustos 2022 Cumartesi 13:40

Mersin’in mücadele ruhlu Yörük çocukları, bireysel başarının yanı sıra kitlesel başarıya da damga vurdu.

Mersin Erdemli Belediyesi ücretsiz olarak açtığı kurs merkezleri Yörük çocuklarına umut oldu. Eğitim kalitesi yüksek olan merkezin, 2022 LGS sonuçlarına göre, ilçenin ilk beş derecesini elde ederken,  Fen Lisesi kazanan öğrencilerin ise %80'i Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri'nden çıktı.

Onlar,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarif ettiği,  Toros Dağları'nın Yörük çocukları. 5 Yıl önce eğitim neferlerine güç vermek için yola çıkan Erdemli Belediyesi, başkan Mükerrem Tollu'nun öncülüğünde Kurs Merkezlerini kurdu. Mersin Üniversitesi akademisyenlerinin öncülüğünde,  sınav yapılarak seçilen öğretmen kadrosu ile kollar sıvandı. Her geçen gün başarısını arttıran Erdemli Belediyesi Kurs Merkezi kentin gurur kaynağı oldu. 2022 LGS sonuçlarına göre Erdemli'nin ilk beş sırası, Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri'nden çıktı. Merkezin başarısı bununla da sınırlı kalmadı. Erdemli'de Fen Lisesi'ni kazanan 132 öğrenciden, 102'si kurs merkezlerinden çıkarken toplamda 277 öğrenci ise nitelikli okulları kazandı.

"ÜCRETSİZ KURS MERKEZİ UMUT OLDU"
Sıfır rakımından Torosların zirvesine kadar eğitim meşalesini yakmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli'de bir Anadolu hikâyesi yazıyoruz. 277 tane gencimizi Fen Lisesi ve düzeyinde okullarla buluşturduk. Bu Erdemlimiz için gerçekten gurur verici bir sonuç. Kentte, Fen Lisesi kazanan öğrencilerimizin %80'i bizim kurs merkezimizden kazanıyor. Dolayısıyla belediyemizin ne kadar isabetli bir iş yaptığını en güzel göstergesi bu başarı hikâyesi olsa gerek diye düşünüyorum. Dolayısıyla ülkemizin geleceğini en mükemmel şekilde garanti etmek adına, çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlıyoruz, en mükemmel şekilde hazırlıyoruz. Yüzlerce gencimiz iyi bir lisede okusun, iyi bir üniversitede okusun düşüncesiyle hareket ediyoruz ve belediyemizin bünyesinde barındırdığımız yüz küsur tane öğretmenle birlikte gençlerimizi yarınlara en güzel şekilde, en mükemmel şekilde hazırlıyoruz. İyi bir üniversitede okumak isteyen, iyi bir lisede okumak isteyen yüzlerce gencimize kucak açıyoruz ve bunların tamamını gençlerimizden tek kuruş bedel almadan gerçekleştiriyoruz" dedi.


Etiket: mersin, erdemli, erdemlibelediyesi, mükerremtollu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA