Mersin’de organik tarımda iş birliği

Tarih: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 11:51

Mersinden Kadın Kooperatifi, Büyükşehir Belediyesi’nin Organik Tarım Projesi’ne başvurarak organik üretime başlayan Arzu Esmeci’ye ulaştı ve elindeki organik sarımsakları satın aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Organik Tarım Projesi’nden faydalanarak gübre, organik üretim eğitimi ve sertifika ücreti desteği alan Tarsus’un Beylice Mahallesi’ndeki üretici Arzu Esmeci, 11 dönümlük arazisine ektiği organik sarımsakları topladı. Mersinden Kadın Kooperatifi, organik sarımsaklarıtemizleyerek tüketiciye ulaştırılması için hazır hale getiren Esmeci’ye ulaştı ve elindeki sarımsakları satın aldı. Kooperatifin işlettiği ve organik ürün sertifikasına sahip‘Mersinden Güneş Enerjisi İle Organik Sertifikalı Kurutma Tesisi’nde paketlenen sarımsaklar, kooperatif eliyle ulusal zincir marketlerde satışa sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde, sağlıklı üretimi yaygınlaştırmak adına geliştirilen ‘Organik Tarım Projesi’, üreticinin yüzünü güldürüyor. Büyükşehir Belediyesi proje kapsamında; Toroslar ve Tarsus ilçesinde 100 üreticiye ulaştı.

Geçtiğimiz yıl, her üreticiye organik tarım eğitimi ve sertifikasyon ücretleri konusunda destek veren Büyükşehir, sertifikalarını alan organik tarım üreticilerine de 250’şer kilo gübre desteği sağladı. Mersinden Kadın Kooperatifi de, elde edilen ürünün pazara sunulması konusunda organik üreticilerle iş birliği yapıyor.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, üretici kadınların desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu maksatla kentimizdeki küçük üreticiler, özellikle kadın üreticilerle birlikte çalışıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Organik Tarım Projesi kapsamında, küçük üreticilerimizle tanıştık. Onların organik tarıma devam etmelerini arzu ediyoruz. Organik tarımda en önemli sorunlardan biri pazarlama noktası” dedi.

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak organik tarım yapan üretici kadınla irtibata geçerek, elindeki sarımsakları satın aldıklarını söyleyen Seçer, ürünün paketlenme ve zincir marketlere ulaştırılması sürecini şöyle anlattı:

“Tamamen Ata tohumu, kuru tarım yapan ve organik sertifikası olan sarımsaklarımızı, yine organik sertifikalı tesisimizde paketliyoruz. Bu vesile ile organik tarıma olan eğilimin artmasını hedefliyoruz. Çünkü üreticilerin, ürünlerinin pazarlanmasını gördükten sonra daha çok üretmeye meyil edeceğini düşünüyoruz. Bu ürünümüzü ulusal bir zincir marketle görüşerek, pazarlama konusunda anlaştık ve ürünümüz yakın bir zamanda tüm Türkiye’de satışa sunulacak. Böylelikle hem küçük üreticilerimize destek vermiş olacağız, hem de kentimizin ismini tüm Türkiye’de duyurmuş olacağız.”


Etiket: mersin, haber, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA