Geleceğin cimnastikçileri yetişiyor

Tarih: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 12:01

Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yaz aylarında da devam eden Cimnastik Kursu’nda öğrencilere bu alanda eğitim verilirken, aynı zamandayarışmalara hazırlanan öğrencilerle de birebir ilgileniliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaz aylarında da devam eden jimnastik kursundan toplam 210 öğrenci faydalanırken, kursa gelen öğrenciler ile yarışmalara hazırlanan öğrencilerin aynı ortamda çalışmaları, özellikle kursa gelen minikleri motive ediyor. Aileler de, çocuklarının hem fiziksel hem de bilişsel gelişimlerine katkı sunduğu için, kurstan büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getiriyor.

Birbirinden güzel hayalleri olan cimnastik öğrencilerinin kimisi ileride Milli Takım’da olmayı hedeflerken, kimisi de ülke ülkegezerek yarışmalara katılmayı hedefliyor. Miniklerin hayallerine giden yolda, onların en büyük destekçisi deMersin Büyükşehir Belediyesi oluyor.

Yaz kursu öğrencileri, Haziran ayında okulların kapanmasıyla birlikte kursa başladı. Eylül’de yaz kursu sona erdikten sonra kış dönemine geçilecek ve Büyükşehir Belediyesi geleceğin sporcularınıbu kez kış döneminde yetiştirmeye devam edecek. Şu anda yaz kursu öğrencileri kurstan haftanın 2 günü faydalanırken, yarışmacılara hazırlanan öğrenciler ise kursa hafta içi her gün, kış aylarında ise haftanın 6 günü geliyor.

BÜYÜKŞEHİR BU KURS SAYESİNDE GENÇ YETENEKLERİ DE KEŞFEDİYOR

Büyükşehir Belediyesi, yaz kursunun yanı sıra, yarışmalara cimnastik alanında öğrenci yetiştirmeyi de sürdürüyor. Yaz kursuna gelen öğrencilerden yeteneği olan öğrenciler seçilerek, yarışmalara hazırlanmaları konusunda yardımcı olunuyor.Büyükşehir Belediyesi tarafından 4-8 yaş aralığındaki çocuklara verilen ücretsiz Cimnastik Kursu’nda, Büyükşehir Belediyesi’nin Cimnastik Antrenörleri Hafize İğdir ve Çiğdem Gökaşar, miniklerle özel ve birebir olarak ilgileniyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA