Japon gezgin Mersin’e geldi

Tarih: 25 Ocak 2021 Pazartesi 17:17

Bisikletli gezgin Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (34), Mersin’de geldi.

Bugüne kadar 4 kıtada, 13 ülkeyi ziyaret eden Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (34), Mersin’de geldi. Mersin Bisikletli Gezginler Derneği'nin konuğu olan Tajima, 10 yıl sürecek hayali için pedal basmaya devam edecek.

Antalya üzerinden Mersin’e gelen Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima (34), Temmuz 2020'de Yunanistan'da pedal çevirmeye başlayan bisikletli gezgin Bulgaristan'ın ardından yolculuğunun 5 bin kilometresinde Mersin Bisikletli Gezginler Derneği'nin konuğu oldu. Dernek yönetimi tarafından bir otele yerleştirilen Hirosiha Tajima, kente ve bisiklet dünyası hakkında bilgi aldı.

Bulgaristan’dan Türkiye giriş yaptıktan sonra Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’yı gezen Hirohisa Tajima, 3 ay sonra Gürcistan'a geçmeyi hedefliyor. Oradan Ermenistan ve İran'a gidecek Tajima, ve koronavirüs (Coivd-19) salgınındaki gelişmelere göre gezisine devam edecek.

Günde 50 ila 70 kilometre arası yol yaparak, geceleri çadırda, kendisini misafir eden evlerde kalan Tajima, "Bu yolculuk, bu benim hayalimdi. Bunun içinde hayalimi gerçekleştirmek için yola çıktım. Japonya'da Düğün ve aile fotoğrafı çekerek geçimimi sağlıyordum. Şimdi de sosyal medya üzerinden bir blok oluşturdum. Çektiğim fotoğrafları, izlenimlerimi yazıyorum. Çektiğim fotoğraflar ve yazılarım gezginleri ve yolculuğa çıkmak isteyenlerin büyük ilgisini görüyor." dedi.

Bisikletli gezgin Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima’ya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Dernek Başkanı Ahmet Salih Özenir de, "Temmuz 2020'de Yunanistan'da pedal çevirmeye başlayan bisikletli gezgin Bulgaristan'ın ardından yolculuğunun 5 bininci kilometresinde geldiği güzel şehrimizde Mersin Bisikletli Gezginler Derneği'nin konuğu oldu. Geldiği güzel şehrimizde konuğumuz olan Japon fotoğraf sanatçısı bisikletli gezgin Hirohisa Tajima'yı bu gün uğurladık. Dostumuzun on yıl süreceğini tahmin ettiği ve nerede biteceğini bilmediği yol macerasının keyifli ve bol şanslı geçmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.

 


Etiket: Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Bisikletli gezgin, Japon fotoğraf sanatçısı Hirohisa Tajima,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA