Mersin’de 19 Mayıs coşkusu

Tarih: 19 Mayıs 2023 Cuma 11:58

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Mersin’de düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 104’üncü yıldönümü dolayısıyla organize edilen kutlamalar, Cumhuriyet Meydanında sabah saat 8.45’te Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, protokol üyeleri, askeri erkan, sporcular ve öğrenciler katıldı.

Törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş  Demir yaptı. 19 Mayıs'ın gençlik ve gelecek demek olduğunu kaydeden Demir, "Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri, bugünün ve yarınların en büyük güvencesidir. Bugün Birlik, beraberlik anlayışı içinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk Gençliğinin, Milli Bağımsızlık Mücadelesindeki inanç, birlik ve beraberlik ruhunu aynı kararlılıkla sürdürmektedir. Sevgili gençler, sizler en büyük ilham kaynağınızı şanlı tarihimizden ve ecdadımızdan almış bir nesil, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Çünkü siz Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve "Toros Dağları'nın tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise ben bu milletten umudumu kesmem; bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istikbali uğruna ölürüm." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün neslisiniz.  Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu cennet vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gençlerimiz ve halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum" dedi.

Törende daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü lisanslı sporcuları tarafından artistik cimnastik ve karate gösterileri sunuldu. Gençlerin gösterileri, kutlamaya katılanlardan büyük alkış aldı. Tören Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde gençlik korosunun konseri ile son buldu. 


Etiket: mersin, haber, 19mayıs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA