Vali Pehlivan, Kızılay Haftası kapsamında kan verdi

Tarih: 2 Kasım 2023 Perşembe 10:39

Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Pehlivan “1868 yılında kurulan Kızılay, ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisidir. Hilal-i Ahmer Cemiyeti olarak uzun yıllar hizmetlerine devam etmiş, Cumhuriyetin kuruluşundan sonra Kızılay Cemiyeti adıyla, 1947 yılından bugüne Kızılay Derneği adı altında faaliyetlerini sürdüre gelmiştir.  Dünden bugüne sadece ülkemizde değil, dünyanın her tarafında ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşarak imdadına yetişmektedir. Kızılay, bugün itibariyle 15 ayrı ülkede daimi delegasyonu olan bir kuruluştur. Bunun dışında 2002 yılı itibariyle 57 ülkede yaklaşık 50 milyon insana ulaşarak yardım götüren bir kuruluştur. Kızılay, kamu yararına çalışan bir dernek statüsünde faaliyetlerini yürütüyor ve gittiği her noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bütün vatandaşlarımızın selamını,iyi dileklerini,dualarını oralara gönderdiği, yardımlarını birlikte ulaştırıyor. Kızılay, son günlerde Gazze'de zulüm altında olan,katliam derecesinde saldırılarla karşı karşıya kalan masum insanlara ülkemiz adına yardım elini uzatan kurumlardan birisidir. Kızılay'ın pek çok faaliyeti bulunmaktadır. Kızılay’ın, sağlık ve eğitsel alandaki faaliyetlerinin yanında, afet anlarında Türkiye Afet Müdahale Planları çerçevesinde beslenme hizmetlerini sağlama yükümlülüğü var. Bunlarla birlikte kampanyalar şeklinde uygulanan kan bağışı toplama ve bu kanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma gibi önemli bir görev ve sorumluluğu bulunmaktadır. Her yıl Kızılay'ımız vasıtasıyla, yaklaşık 3 milyon ünite kan toplanıyor. İlimiz de bu konudaki çalışmalara çok önemli destekler veriyor. Nitekim, geçtiğimiz yıl itibariyle, 76.500 ünite kan, Mersinli hemşehrilerimiz tarafından verilmiş. Bu yıl geçen 10 ay içinde 62.000 ünite civarında kan toplanmış. Kalan 2 ay içinde geçen yılın rakamlarına ulaşılacağına inanıyoruz" dedi.

Vali Pehlivan, yaptığı konuşmanın ardından Millet Bahçesinde bulunan Kan Bağış Merkezinde 23. kez kan bağışında bulundu.

Kızılay görevlileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliğe kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, personelleri, öğrenciler, öğretmenler, Kızılay ve Yeşilay gönüllüleri katıldı.


Etiket: mersin, haber, vali, Ali, Hamza, Pehlivan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA