Öğrencilere ev gibi yurt hizmeti

Tarih: 2 Şubat 2024 Cuma 10:14

Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, Gülnar’da öğrenim gören üniversiteli öğrencilere ev sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar ilçesinde hizmete açtığı Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, Gülnar’da öğrenim gören üniversiteli öğrencilere ev sıcaklığında hizmet sunmaya devam ediyor. Merkezde veya başka şehirlerde yaşayan, üniversite öğrenimi için de Mersin Üniversitesi’nin Gülnar’da bulunan Meslek Yüksekokulu’na gelen öğrenciler, ailelerinden uzakta olmalarına rağmen Büyükşehir sayesinde evlerini aratmayan bir ortamda barınma imkânı buluyor. Öğrenciler için sunduğu imkânlar ve okula yakın olması dolayısıyla büyük fırsat sağlayan Gülnar Öğrenci Yurdu ve Konukevi, barınma sorununun tırmandığı ve ekonomik krizin derinleştiği günümüzde ailelerin de cebini rahatlatıyor.

"BURADA BÖYLE BİR YURDUN OLMASI, ÖĞRENCİ SAYISINI ARTIRDI”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gülnar Kız Öğrenci Yurdu ve KonukeviMüdürü Arife Çelik, yurt ve konukevinin barınma hizmeti öncelikli olarak, kahvaltı, akşam yemeği, ütü ve çamaşır hizmeti, internet, çalışma salonları,7/24 sıcak suile kalorifer gibi imkânlar sunduğunu belirtti. Kız Yurdu’nda68, Konukevi’nde 52 öğrencinin kaldığını dile getiren Çelik, “Öğrencilerimiz çok memnun. Gülnar’ı seçmelerindeki en büyük etken, yurt hizmetinin varoluşuydu. Maddi anlamda ailelerimizi de çok rahatlatıyoruz. Özel bir yurdun bu kadar cüzi bir fiyatta hizmet vermesi, alışılmışın dışında” dedi.

Yurt ve konukevinin güvenlik açısından da son derece iyi olduğuna dikkat çeken Çelik, “Güvenlik görevlilerimiz 7/24 görev yapıyor.Burada böyle bir yurdun olması, öğrenci sayısını geçmiş yıllara nazaran çok fazla artırdı” diye konuştu. Depremzede öğrencilere öncelik tanıdıklarını da kaydeden Çelik, “Yurda başvurmak isteyen öğrenciler Teksin uygulamasından ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfasından bizlere ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA