Öğrenciler MERCİ ile hep bir adım önde

Tarih: 7 Şubat 2024 Çarşamba 10:33

MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri’nin verdiği rehberlik ve psikolojik danışmanlık destek hizmetleri sayesinde Mersin’de öğrenciler hep bir adım önde.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezleri, verdiği rehberlik ve psikolojik destek hizmeti ile Mersin’de öğrencilerin hep bir adım önde olmasını sağlıyor. Mersin merkez ve Tarsus’ta hafta içi her gün toplam 7 psikolog, 2 rehberlik uzmanı ile hizmet veren merkezlerde öğrencilere, ihtiyaç duyduğu konuya göre destek sağlanıyor. Merkezlerde bugüne kadar 2 bin 597 öğrenciye 15 bin 85 kez hizmet verildi.

ÖĞRENCİYE HER KONUDA DESTEK VERİLİYOR

Merkezde, öğrenciler, ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlara yönelik hizmet alabiliyor. Verilen hizmetler arasında; ortaöğretim başarı puanın yükselmesine yönelik çalışmalar, okuma alışkanlığının kazandırılması, deneme sınavları, denemelerin analizleri, sınavların analizleri, konu analizlerinin nasıl yapılması gerektiği, farklı öğrenim stilleri ile öğrencilerin daha verimli ders çalışmaları yer alıyor.

Psikolojik danışmanlık hizmetinde ise; kaygı bozukluğu, depresyon, travma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, davranış ve öfke problemleri, aile içi ve akran zorbalığı gibi konularda desteğin verildiği merkezde küçük yaş grupları için de oyun terapisi desteği veriliyor. Hizmetler öğrencilerle bireysel görüşmelerle gerçekleştiriliyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA