Makine Mühendisleri Odası’nda İsmail Oğuz başkan seçildi

Tarih: 23 Şubat 2024 Cuma 11:01

Makine Mühendisleri Odası Mersin şubesi genel kurul seçimlerinde İsmail Oğuz başkanlığındaki liste seçimi kazandı.

Makine Mühendisleri Odası'nda seçim heyecanı yaşandı. İki listenin yarıştığı gelişim mühendisleri grubu mavi liste seçimi kazandı.

Genel kurulda konuşan Oğuz, "Bir meslek alanında lisans eğitimi alan ancak hayatları boyunca o mesleğin sahibi olamayan çok sayıda gencin geleceklerinin aydınlık olabilmesi için çok daha radikal önlemler alınması, dogmatik ve çağdışı zihniyetin yerini bilimsel ve çağdaş anlayışa sahip bir siyasi yapının alması için mücadele etme görevi önümüzde duruyor. Yakın tarihimizde Gezi Direnişi’nde geniş halk kesimlerinin bir arada durarak baskıcı iktidara karşı tepkisini gösterdiği gibi, bugün de eşitlik, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik talebimizi daha ısrarlı bir şekilde sahiplenmekten, savaşa karşı barışı daha cesurca dile getirmekten, demokratik mevzilerimizi çoğaltmaktan ve güçlü bir toplumsal mücadele zeminini oluşturmaktan başka çıkar yolumuz yoktur. Dünyada ve ülkemizde bu sıkıntılar yaşanırken bir meslek odası olarak siz değerli üyelerimizden aldığımız güç ve destekle mesleki toplumsal faaliyetlerimizi sürdürmeye, meslek itibar ve onurumuzu korumaya devam ediyoruz. Bu dönem; kentimizde TMMOB bağlı yer alan meslek odalarını içeren Mersin İl Koordinasyon Kurulunda yapılan seçimle Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubemiz, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekretaryalığı görevini üstlendi. Kentimizi ve mesleklerimizi ilgilendiren konularda ve sorunlarda mühendis, mimar ve şehir plancılarının etkin bir şekilde temsil edilmesi için çalıştık. Biliyoruz ki; mühendis, mimar ve şehir plancılarının mesleki hak ve çıkarlarını korumak aslında tüm toplumun geleceğini korumak demektir. Çünkü bizim meslek alanımız, toplumun ortak yaşamının üretimini ve devamlılığını sağlamaktadır" dedi.


Etiket: mersin, haber, ismail, oğuz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA