Otizm Aile Danışma Merkezi, hayata geçti

Tarih: 28 Şubat 2024 Çarşamba 12:39

Vatandaşlarının kentte daha sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmesi için açtığı merkezlerle onlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’ni hayata geçirdi.

Vatandaşlarının kentte daha sağlıklı ve huzurlu yaşayabilmesi için açtığı merkezlerle onlara destek olan Büyükşehir Belediyesi, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir merkezi daha hayata geçirdi. 0-72 ay arası Otizm Spektrum Bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerinin faydalanabileceği ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’hem çocukların gelişimlerine, hem de ailelerine bu süreçte destek oluyor.

Yoğun bir eğitim programının uygulandığı Otizm Aile Danışma Merkezi’nde otizm tanısı konan çocukların; sosyal, bilişsel ve motor becerilerinin gelişmesi için, uzmanlar eşliğinde ücretsiz hizmet sunuluyor. Çocukların eğitim aldığı merkezden aynı zamanda aileler de faydalanarak, psikolojik destek alabiliyor. Otizm Spektrum Bozukluk tanısı konan aileler, merkezden faydalanmak için ‘Alo 185’ileEngelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Aile Danışma Merkezi’ne şahsen başvuru yapabiliyor.

“ÇOCUĞU OTİZM TANISI ALAN TÜM AİLELER MERKEZİMİZE BAŞVURABİLİR”

Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, merkezde otizmli çocukların; özel eğitim, duyubütünleme, psiko-sosyal destek ve ailelerin de danışmanlık hizmeti aldığını belirtti. Ailelerin, hastanede konulan otizm tanısının yer aldığı raporlar ile Alo 185 üzerinden veya Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Aile Danışma Merkezi’ne şahsen başvuru yapabileceklerini söyleyen Yıldırım, “Aileler raporlarıyla birlikte başvuru yaptıkları takdirde, psikoloğumuzun da değerlendirmesiyle süreci başlatıyoruz. Psikoloğumuz, gelişimsel bir değerlendirme yapıyor. Daha sonra öğretmenlerimiz kaba değerlendirme alıyor. Bu kaba değerlendirme içerisinde çok fazla gelişim basamağı var. Çocuğun öz bakım becerilerinden ince motor becerilerine kadar tüm gelişim süreçleri değerlendiriliyor ve bu süreç dâhilinde eğitimimize başlıyoruz” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA