Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin kullanım ömrü 20 yıl uzadı

Tarih: 1 Mart 2024 Cuma 12:55

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde önemli yenilikler yaptı.

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ);içmesuyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde gerçekleştirdiği yeniliklerle,Mersin halkına daha hızlı ve daha kalitelihizmet veriyor. MESKİ son olarak Mekanik Revizyon, Onarım ve Otomasyon Yapılması İşi kapsamında gerçekleştirdiği yenilikle,Berdan Tesisi’nin kullanım ömrünü 20 yıl uzatmış oldu.

Berdan Baraj Gölü’nün kaynak olarak kullanıldığı Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi 3 kademeden oluşuyor ve günde 390 bin metreküp kapasiteye sahip.1984 yılında yapımı tamamlanarak hizmete alınan ve Mersin halkına sağlıklı içme suyu üreten Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisi, kapasitesinin yüzde 82’si ile Mersin’in 4 merkez ilçesini besliyor. Bu oran Mersin nüfusunun yüzde 72’sine denk geliyor. Tesisin kalan yüzde 18’lik kısmı ile de Tarsus ilçesi besleniyor. Bu yönüyle oldukça önemli olan tesiste yapılan yenilikler,tesisin kullanım ömrünün 20 yıl uzamasını sağladı.

Yenileme kapsamında;hizmete alındığı gündenbu yana kullanılan ve herhangi bir revizyon işlemine tabi tutulmayan,ekonomik ve mekanik ömrünü dolduran ekipmanlar yenilendi. Yapılan revizyon çerçevesinde; iletim boruları, vanalar, pompalar, panolar, kapaklar ve otomasyon sistemi yenilenmiş oldu. Bu kapsamda tesisin mekanik, elektrik ve kimyasal ekipmanlarının izlenmesi ve kontrolün SCADA’dan sağlanması hayata geçirildi.Yeni nesil ekipmanlarında devreye alınması sonucunda,tesiste yaklaşık yüzde 20 oranında enerji tasarrufu sağlanmış oldu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA