Kır çiçekleri, birincilikleriyle Mersin’i gurulandırıyor

Tarih: 9 Mart 2024 Cumartesi 14:39

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan, il ve il dışında gerçekleştirdikleri temsiliyetlerle başarıdan başarıya koşan Kır Çeçikleri kente yeni madalyalar kazandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 yıl önce başlatılan ve özellikle kırsal kesimlerde yaşayan ve değişik spor branşlarında yetenekli kız çocuklarının seçildiği projede Kır Çiçekleri, il ve il dışında gerçekleştirdikleri temsiliyetlerle göz dolduramaya devam ediyor. Bu kapsamda 28-29 Şubat tarihlerinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan ‘Okul Sporları Atletizm Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği Yarışmaları’nda Kır Çiçekleri de mücadele etti. 2 gün süren yarışmalarda branş bazında il 1.’liği ve 2.’liği elde eden Kır Çiçekleri toplamda aldıkları 613 puanla il şampiyonu oldu.

KIR ÇİÇEKLERİ, BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde yapılan yarışmanın ilk gününde Kır Çiçekleri ‘60M Yıldız Kızlar’, ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar’,  ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar’, ‘800M Yıldız Kızlar’ ve ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ kategorilerinde yarıştı.

İlk gün yarışlarında; ‘60M Yıldız Kızlar’da Gülseren Feyza Uysal birinci oldu. Nida Nur Turhan da ‘Gülle Atma Yıldız Kızlar’da birinciliği elde ederken, Dilan Çelik de ‘Uzun Atlama Yıldız Kızlar’da birinci oldu. ‘800M Yıldız Kızlar’da ise Reyhan Göktaş birinci olurken, ‘2000M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ kategorisinde ise Zahide Gül Bilgiç ikinciliği elde etti İlk gün yarışlarının tümünde takım sırlamasında birinci olan Kır Çiçekleri, bu başarıları ile puanlı atletizmde 4 yıldır üst üste Mersin şampiyonu oldu.

İkinci gün yarışlarında ise; ‘100M Engel Yıldız Kızlar’ Gülseren Feyza Uysal 2.,‘Yüksek Atlama Yıldız Kızlar’da Ecrin Toprak 4., ‘Cirit Atma Yıldız Kızlar’da Yağmur Dedecan 2., ‘1500M Yürüyüş Yıldız Kızlar’ Reyhan Göktaş 2. olurken, ‘5x80 Yıldız Kızlar Bayrak Koşusu’ndaDilan Çelik, Ecrin Toprak, Gülsüm Yıldız, Elif Azra Şenateş, Gülseren Feyza Uysalbirinci oldu.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir, vahap, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA