Tıp Fakültesi öğrencileri ’Tıp Bayramı’nda beyaz önlük giydi

Tarih: 15 Mart 2024 Cuma 12:43

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı ve birinci dönem Tıp Fakültesi öğrencileri için Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, fakülte dekanları, hekimler, öğretim elemanları, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yaşar, “Hekimlik, insan hayatını korumak ve iyileştirmek için bilim, sanat ve ahlakı bir araya getiren kutsal bir meslektir. Bizler de bugün bu kutsal mesleği büyük bir özveri ile ifa eden hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızla birlikte 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle hekimlik mesleğinin onurunu, sorumluluğunu ve fedakarlığını taşıyan tüm hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı saygıyla selamlıyor, 14 Mart Tıp Bayramlarını tebrik ediyorum. Sizler, bu beyaz önlüğü giymeye hak kazandınız. Çünkü sizler, zorlu bir sınav sürecinden geçerek, ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Mersin Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi'ni kazandınız. Sizler, burada aldığınız eğitimle, alanınızda uzmanlaşacak, kendinizi geliştirecek ve mesleğinizde başarılı olacaksınız. Sizler, ülkemizin sağlık sorunlarına çözüm üretecek, insanlığa hizmet edecek ve hekimlik mesleğinin onurunu taşıyacaksınız. Unutmayın ki sizler bu ülkenin geleceği, bu mesleğin umudusunuz. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Bu meslek, sizden çok şey bekliyor" dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 25'inci yılını dolduran hekimler Prof. Dr. Mehmet Çolak, Prof. Dr. Alev Bobuş Örs, Prof. Dr. Tuba Kara, Prof. Dr. Hamide Sayar, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balcı, Prof. Dr. Hakan Kaleağası ve Prof. Dr. Savaş Aktaş’a plaket takdim edildi.

Daha sonrasında Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencilerine beyaz önlüklerinin giydirilmesiyle birlikte tören sona erdi.


Etiket: mersin, haber, mersin, üniversitesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA