MEÜ’de Nevruz Bayramı coşkuyla kutlandı

Tarih: 22 Mart 2024 Cuma 10:30

Toprağın uyanışının, baharın gelişinin, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın sembolü olan ve geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz, Mersin Üniversitesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

21 Mart Perşembe günü Mersin Üniversitesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen kutlamalarında Nevruz Bayramı kutlamalarına, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy ve hanımefendi Süreyya Ersoy, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Rektör Danışmanları, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliklerde ilk olarak halk oyunları gösterileri, dinletiler, Nevruz ateşinin yakılması ve örs dövme gibi ritüeller yerine getirildi.

Meydandaki etkinliklerden sonra Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde Prof. Dr. Ruhi Ersoy’un konuşmacı olduğu “Nevruz Bağlamında Türk Kültür ve Medeniyeti Üzerine Düşünceler” başlıklı konferansa geçildi.

Konferans, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar tarafından Prof. Dr. Ruhi Ersoy’a plaket, hediye ve çiçek takdim etmesi ile sona erdi.

 


Etiket: mersin, haber, meü, erolyasar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA