Çocuk meclisi üyeleri bir araya geldi

Tarih: 25 Mart 2024 Pazartesi 11:40

Çocukların kent yönetimi ile ilgili kararlarına dahil edildiği Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Meclisi, 1. Dönem Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi.

Çocuk dostu belediyecilik anlayışı ile çocukların kent yönetiminde söz sahibi olabilmesi ve kentle ilgili kararlar alırken onların da ihtiyaç ve taleplerinin dinlenilmesi amacıyla hayata geçirilen Çocuk Meclisi, 1. Dönem Çocuk Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı yaptı. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yoklamanın alınmasıyla başlayan toplantı, Meclis Başkanı Meriç Yeşilçayır’ın Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıda, komisyonlardan gelen 2, gündem olarak ise 9 madde görüşüldü.

Görüşülen maddeler arasında özellikle dezavantajlı çocuk gruplarının sosyal hayatta daha çok yer alabilmesi için sosyal tesisler, çevre ve kültür gezileri, çocuklara yönelik Büyükşehir Belediyesi’nin gazete, dergi, dijital yayınlar çıkartması gibi başlıklar yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Çocuk Meclisi’ni hayata geçirmeden önce çocuklarla uzun sohbetler yaptıklarını ifade etti. Çocukların yaşadığı en büyük problemler arasında ‘Büyüklerin kendilerini anlamadığı’ olduğunu aktaran Dokucu, “Bundan hareketle Çocuk Meclisi kurmaya karar verdik. Türkiye'de Çocuk Meclisi kurmuş olan diğer bütün şehirlerde incelemelerde bulunduk. Çocuk Meclisi’mizi oluşturduk. Önce bir çocuk platformu oluşturduk. Çocuk platformuna kayıtolan çocuklar, Çocuk Meclisi’ne gelecek olan arkadaşlarını seçtiler. İlçe nüfuslarına göre meclis üyelerinin ilçelerdeki sayısını belirledik. Cinsiyet eşitliğine önem verdik. Şimdi hem bir Çocuk Platformumuz hem de bir Çocuk Meclisimiz var. Hepsiyle diyalog halindeyiz” sözlerine yer verdi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA