Kent merkezindeki yol kalitesi, kırsala da yansıyor

Tarih: 4 Nisan 2024 Perşembe 15:02

Kullanım ömrünü tamamlayan ve işlevsiz hale gelen yollarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kırsal mahallelerde yer alan ana ve grup yollarında yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor.

Kullanım ömrünü tamamlayan ve işlevsiz hale gelen yollarda bakım, onarım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kırsal mahallelerde yer alan ana ve grup yollarında yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda özellikle Gülnar İlçesi’ne bağlı Kavakoluğu, Çavuşlu, Dedeler, Korucuk, Ulupınar, Hırmanlı, Yeşilovacık ve Tepeköy olmak üzere 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda çalışma gerçekleştiren ekipler, daha önce oldukça dar ve virajlıolan yolda genişletme çalışmalarının sonuna geldi. 3 kilometre boyunca sarp ve dik kayalıkları iş makineleri ile kırarak yolu genişleten ekipler, 29 kilometrelik bir alanda çalışma yürütüyor. Ekipler, çalışmanın ilk etabında 10 kilometrelik bir alanda yol çalışmasını tamamlayıp, bu yıl içerisinde vatandaşların hizmetine sunmayı planlıyor.

“İLK ETAPTA GRUP YOLUMUZUN 10 KİLOMETRELİK KISMINI TAMAMLAYACAĞIZ”

Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, Büyükşehir Belediyesi’nin Gülnar’da 416 kilometrelik bir yol ağından sorumlu olduğunu ve sorumluluk alanındaki yolların yüzde 90’ında çalışmalarını tamamladığını ifade etti. 8 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolundaki çalışmanın oldukça önemli olduğunu belirten Kandemir, “Bu grup yolumuz çok dar ve trafik ve iş güvenliği anlamında oldukça tehlikeli bir yol. Grup yolumuzun 3 kilometrelik kayalık kısmını kırarak tamamladık. İlk etapta grup yolumuzun yaklaşık 10 kilometrelik kısmını tamamlayıp, bu yıl içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunacağız” dedi. 


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA