Kadınlara ev konforunda hizmet: hanım evi

Tarih: 5 Nisan 2024 Cuma 11:29

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni bir projeye daha imza atarak ‘Hanım Evi’ni hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde önemli bir ilke daha imza atarak, uzak ilçelerde ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların merkezde dinlenebileceği ve kaliteli zaman geçireceği ‘Hanım Evi’ni hayata geçirdi. Tarsus İlçesi’ne bağlı Şehit Mustafa Mahallesi’nde açılan Hanım Evi, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet sunuyor.

Hastaneye giden, çocuklarını okula götüren ve işlerini halletmek için merkeze inip tekrar ilçelerine dönmek zorunda kalan kadınların bu süreyi değerlendirebileceği ve beklerken dinlenebileceği Hanım Evi, kadınlara ev konforunda hizmet sunuyor. Hanım Evi’nin içerisinde televizyon izleme, kitap okuma, dinlenme alanlarının yanı sıra, etkinlik salonu ile bebek emzirme ve bezlerini değiştirme odası da bulunuyor.

Hanım Evi’nde ilerleyen günlerde atölye çalışmaları, bilgilendirme ve farkındalık eğitimlerinin yapılması da planlanıyor. ‘Erkeklerin kıraathanesi, gençlerin kafesi var, bizim bir yerimiz yok’ diyen kadınlar, kendileri için de‘Hanım Evi’ninaçılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar. 2023 yılı Eylül ayında hizmet vermeye başlayan Hanım Evi’nden, şimdiye kadar 300 kadın faydalandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA