Taş bina ‘Kent Müzesi’ oluyor

Tarih: 8 Nisan 2024 Pazartesi 10:26

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tarihine tanıklık eden simge yapılardan Taş Bina’nın restorasyonunu başlattı.

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in tarihine tanıklık eden simge yapılardan Taş Bina’nınrestorasyonunu başlattı. Uzun yıllardır Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bazı birimlerinin çalışmalarını yürüttüğü Taş Bina, kısa süre önce boşaltılarak restorasyon çalışmaları başlatıldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından aslına uygun bir şekilde yapılacak olan çalışmalar kapsamında,sonradan yapılan müdahaleler ortadan kaldırılacak ve tarihi bina Kent Müzesi olarak hizmet verecek.

Yaklaşık 3 bin 200 metrekare alana sahip olan Taş Bina’da çalışmalar, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek. Bina, önce yapılan restorasyonla eski görünümüne kavuşturulacak, ardından da her katta farklı kullanım alanlarının olacağıiç mekan düzenlemesi yapılacak. Çalışmaların sonundazemin katÇok Amaçlı Sergi Salonu ve Kent Müzesi, 1.katıKent Müzesi Sergi Salonu, 2.katıBaşkanlık Makamı, Çok Amaçlı Salonlar, Fuaye ve Toplantı Salonu olarak işlevlendirilecek.

1900’lerin başından itibarentuz deposu, konut, nal ve çivi fabrikası, Akkahve gibi çok farklı şekillerde kullanılan Taş Bina, belirli bir süre sonra belediye binası olarak hizmet vermeye devam etti.Kentlilerin hafızasında çoğunlukla Akkahve olarak kalan Taş Bina,yapılan restorasyon çalışmasıyla,Mersinlilerle birlikte yaşayan ve tarihe tanıklık eden bir yapı olmaya devam edecek.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA