Uzmanlar otizmle ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Tarih: 12 Nisan 2024 Cuma 12:12

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’nde,Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’nde, Otizm Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi. 0-72 ay arası Otizm Spektrum Bozukluk tanısı konan çocukların ve ailelerinin faydalandığı merkezde düzenlenen programlarla çocukların gelişimlerine destek olunurken, özel günlerde düzenlenen etkinliklerle de aileler bir araya gelerek sosyalleşiyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Ender Atabay, Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tanrıver ve ailelerin katıldığı programda; otizmli çocuklara uygulanan öğretim yöntem ve teknikleri, otizmle ilgili doğru bilinen yanlışlar anlatılırken, Büyükşehir Belediyesi Otizm ve Aile Danışma Merkezi’nin de eğitim sistemi tanıtıldı. İnteraktif geçen söyleşide uzmanlar, ailelerin de sorularını yanıtladı.

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde otizm tanısı konan çocukların; sosyal, bilişsel ve motor becerilerinin gelişmesi için, uzmanlar eşliğinde ücretsiz hizmet sunuluyor. Çocukların eğitim aldığı merkezden, aynı zamanda aileler de psikolojik destek alabiliyor.Merkezden faydalanmak için ‘Alo 185’ üzerinden veya Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Aile Danışma Merkezi’ne şahsen başvuru yapılabiliyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA