Kentin dört bir yanında yollar yeniliyor

Tarih: 26 Nisan 2024 Cuma 12:01

Kent genelinde birçok noktada çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, bu kapsamda 4 merkez ilçede yol yapım çalışması yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, kent genelinde yol ve asfalt çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. Görev, yetki ve sorumluluk alanlarında bulunan cadde, bulvar, sokak ve ana yolların yapım çalışmalarını yürüten ekipler, birçok noktada çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor. Ekipler, 4 merkez ilçenin birçok bölgesindeki yol çalışmaları kapsamında toplam 7 bin 800 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR, KENTİN DÖRT BİR YANINDA YOLLARI YENİ YÜZÜNE KAVUŞTURDU

Gerek altyapı çalışmaları, gerekse de doğal şartlar sebebiyle bozulan yollarda faaliyetlerini yoğunlaştıran yol yapım ekipleri, ömrünü tamamlayan veya deforme olan yollarda asfalt sökülmesi işleminin ardından, asfalta hazırlık çalışmalarına geçiyor.  Zemin etüdü yaparak bozuk yolları düzeltip iyileştiren ve sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirerek ulaşım kalitesini yükselten ekipler, 4 merkez ilçedeki çalışmalar kapsamında; Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi 6244.,6267.,6233.,6248.,6250., ve 6252.sokaklarda kısmi kaplama çalışması yaparak yolları iyileştirdi.

Hız kesmeden faaliyetlerine devam eden ekipler; Yenişehir ilçesi 50. Yıl Mahallesi 27145. Sokak,  Kuzeykent Mahallesi 31185. Sokak, Akkent Mahallesi 2345. Sokak(2352 Sokak) 34. Cadde Arası,  Mezitli ilçesi Yenimahalle Yüksek Harman Caddesi, Çamlıca Mahallesi Atatürk Caddesi 38473. Sokak,Çankaya Mahallesi 37510. sokak ve son olarak Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Stadyum Caddesi’nde sıcak asfalt serim çalışması gerçekleştirdi.

Vatandaşların sıklıkla kullandığı, insan sirkülasyonunun fazla olduğu alanlarda faaliyetlerine devam eden ekipler, Toroslar ilçesi Yalınayak Mahallesi Atatürk Caddesi’nde ise yol açma, genişletme ve kavşakdüzenleme çalışmalarını tamamladı.

Kentteki ulaşımın kalitesini, konforunu ve güvenliğini artırarak yüksek standartlarda yolları mahalle sakinlerinin hizmetine sunan yol ve asfalt ekipleri, çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlardan tam not alıyor. Yol yapım ekipleri kent genelindeki ana arterlerin üstyapılarının bakım, onarım ve yapım işlerine, plan ve program dâhilinde devam edecek.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA