Başkan Yıldız, üniversite öğrencilerini sevindirdi

Tarih: 17 Mayıs 2024 Cuma 12:25

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bir önceki dönemde alınan meclis kararıyla belediyenin üniversite öğrencilerine ödemesi gereken eğitim yardımının yapılmadığını tespit ettiklerini ve ilk icraatlarından bir tanesinin de bu yardım bedelini öğrencilerin hesaplarına yatırmak olduğunu söyledi.

Belediyeyi MHP’li yönetimden devralan Başkan Yıldız, 2023-2024 eğitim öğretim sezonunun sonuna gelinmesine rağmen, üniversitede öğrenim gören lisans öğrencileri için 5 bin 500 TL, önlisans öğrencileri için de 2 bin 750 TL desteğin bugüne kadar tamamlanmamasının ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin zor durumda bırakılmasının kabul edilecek bir konu olmadığını söyledi.

Başkan Yıldız, “Her sene bütün belediyeler üniversiteyi kazanan ilçelerindeki öğrenciler için belli bir burs veriyorlar. Geçtiğimiz yıl Toroslar Belediyesince de üniversiteyi kazanan ve burs başvurusu şartlarını sağlayan öğrencilere öğrenim harcı, kırtasiye harçlığı verilmek üzere bir meclis kararı alınmış. Bu gençlerimiz, geçtiğimiz yıl eylül ayında okullarına kayıtlarını yaptırdılar. Şimdi Mayıs ayındayız. Bu gençlere verdikleri sözü bile yerine getirememişler. Aradan bu kadar zaman geçmiş, o günden bugüne kadar öğrenciler, birinci sınıfı bitirmiş ve bir ay sonra okulları kapanıyor. Göreve gelir gelmez ilk yaptığım işlerden birisi buydu. Dedim ki bu çocukların hakkı önemli. Bu çocuklara söz verilmiş. Belediyenin böyle bir mecburiyeti yok ama meclis kararı alınmış.  O zaman aldığımız kararları yerine getirmemiz lazım diyerek, bu çocuklarımıza burslarını gönderdik. Onlardan da çok güzel mesajlar geldi. Hepsini bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.


Etiket: mersin, haber, toroslar, belediye, abdurrahman, yıldız


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA