Mut’ta üreteciye erik boylama makinesi desteği

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:31

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun çalışmalardan kurtularak rahatlamalarını sağlayan modern ekipman destekleri devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal destekleriyle üreticinin yüzü gülüyor. Tarsus’tan Anamur’a kadar her bölgenin üretim özelliğine göre ekipman desteği yapan Büyükşehir, Mut ilçesi Esençay Mahallesi’ne erik boylama makinesi desteğinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin, tarım bölgelerindeki üreticilerin yoğun iş gücünü azaltmasını sağlayan modern ekipman destekleri devam ediyor. Büyükşehir’in destekleri sayesinde ürün ve kalite kaybı asgariye inerek zamandan tasarruf sağlanıyor. Mut Esençay Sulama Kooperatifi’ne teslim edilen erik boylama makinesi sayesinde 5-6 kişinin yapacağı boylama işi 1 saatte bitiyor. Büyükşehir yıl içinde Mut ilçesinde ayrıca Çınarlı, Çortak, Yeşilyurt ve Gençali Mahallelerine de erik boylama makinesi desteğinde bulunmuştu.

TOPKARA: “SAATTE ORTALAMA 1500 KİLOGRAM ÜRÜN BOYLANABİLİYOR”

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Hüseyin Topkara, tarımsal kalkınma, tarımsal sulama kooperatifleri aracılığıyla makineekipman desteklerine devam ettiklerini anlatarak, “Kooperatifler aracılığıyla verme nedenimizortak kullanımolması ve üreticilerin ürünlerine katma değer sağlanması. Destek sağlamış olduğumuz makinelerde saatte ortalama 1500 kilogram ürün boylanabiliyor. Bu da günlük 5-6 işçinin 1 günde yapacağı işe karşılık geliyor. Zamandan ve işçilikten kazanç sağlanıyor.2024 yılı içerisinde erik üretimin yoğun olduğu ve talepleri olan mahallelerimize erik boylama makinesi destekleri vermeye çalıştık. Esençay, Çınarlı, Çortak, Yeşilyurt ve Gençali Mahallelerine makine teslimi yaptık. Genelde Mut bölgesinden oldu çünkü buralarda erik üretimi fazla. İlerleyen süreçler içerisinde makine desteklerimiz küçük ve orta ölçekli üreticilerimiz için devam edecek”dedi.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir, vahap, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA