MEÜ’de mezunlar kep attı

Tarih: 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:36

Mersin Üniversitesi 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunları, düzenlenen mezuniyet töreni ile yeni yaşamlarına uğurlandı.

Mezuniyet töreni etkinlikleri kapsamında ilk olarak, 2024 yılı mezunları anısına Üniversite Stadyumu yanında bir fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Daha sonrasında ise yine 2024 yılı mezunları adına Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ve mezun öğrenciler tarafından Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Ardından Üniversite Stadyumu'ndaki toplu mezuniyet töreni programına geçildi.

Burada düzenlenen mezuniyet törenimize Hazine ve Maliye eski Bakanımız ve Mersin Milletvekili Doç. Dr. Nurettin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve eşi Hanımefendi Nuran Fırat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci, Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar ve eşi Hanımefendi Esra Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, öğretim elemanlarımız, mezunlarımız ve yakınları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yaşar, üniversitenin beş binin üzerinde personeli, yaklaşık 50 bin öğrencisi ve 100 bini geçen mezunuyla kendisini sürekli yenileyen köklü bir üniversite olduğunu belirtti. Prof. Dr. Yaşar, “Bugün mutlulukları paylaştığımız ve birlikte sevincimizi çoğalttığımız bir gurur günü. Bugün, büyük Mersin Üniversitesi ailesinin göz bebeği sevgili öğrencilerimizin mezuniyetini kutlamak için bir araya geldik. Sevgili öğrencilerim, ikinci yuvanız olan Mersin Üniversitesi’nin kapısı sizlere her zaman açık olacak. Mezun olmakla bizlerden ve bu yuvadan ayrılmıyorsunuz. Bunu hiçbir zaman unutmayın.” dedi.

Konuşmasında Üniversite personeli ve velilere de seslenen Prof. Dr. Erol Yaşar, “Değerli çalışma arkadaşlarım, bu anlamlı günün en önemli mimarları arasında sizler varsınız. Öğrencilerimizle tek tek ilgilenerek onların alanlarında kendilerini geliştirmelerine katkı sunmanız nedeniyle sizlere de şükranlarımı sunuyorum. Sevgili öğrencilerimizin Mersin Üniversitesi’ni ikinci evleri olarak görmeleri sizlerin sayesinde oldu. Eminim ki öğrencilerimiz sizleri asla unutmayacak. Kıymetli velilerimiz, bir baba olarak biliyorum ki; çocuklarınız sizlerin en kıymetli varlıklarınız. O yüzden sizlerin duyguları hepimizden farklı ve yoğun. Dünyaya geldikleri andan itibaren büyük emeklerle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, yaşam mücadelesine uğurlamanın zamanı geldi. Bu zamana kadar evlatlarınız için her türlü fedakârlığı karşılıksız bir şekilde yaptınız. Bugün de evlatlarınız bu emeklerinizin karşılığı olarak hak ettikleri diplomalarıyla hedeflerine doğru ilerleyecekler. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Vatana, millete hayırlı ve çalışkan evlatlar yetiştirdiğiniz için herkesin huzurunda şahsım ve Üniversitem adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezunlarımızın keplerini atması ve hep birlikte 10. Yıl Marşı’nın söylenmesiyle birlikte mezuniyet töreni sona erdi.

 


Etiket: mersin, meü


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA