Mersin’de dev uyuşturucu operasyonu

Tarih: 16 Haziran 2021 Çarşamba 11:01

Mersin Limanı’na Ekvator’dan gelen muz yükle gemide 1 ton kokain ele geçirilirken Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı yakalaması olarak bildirildi.

Mersin Limanı’na Ekvator’dan gelen muz yükle gemide 1000 paket halinde 1 ton kokain ele geçirilirken Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalaması olarak bildirildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne yapılan bir ihbar üzerine polis, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri ile birlikte operasyon düzenledi. Ekipler, Ekvator’dan Mersin Limanı’na gelen muz yüklü gemide yaptıkları aramada zulalanmış 1000 paket halinde 1 ton 150 kilogram kokain ele geçirdi.
Mersin Valiliği de operasyonla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Mersin Valiliği’nin açıklamasında şöyle denildi:
"Ekvator ülkesinden Mersin Limanı'na gelen bir gemide Muz yüklü konteynır içerisinde uyuşturucu madde bulunduğu ihbarı alınması üzerine; İl Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonel çalışmada, bahse konu konteyner içerisinde 1000 paket halinde 1 ton Kokain maddesi ele geçirilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir."
Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Kuş’ta sosyal medyaya hesabında yaptığı açıklama da, "Ticaret Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mersin Limanı'nda 1 ton kokain yakalaması yapılmıştır.  Bu yakalama, Türkiye’de bugüne kadar yapılmış en büyük çaplı kokain yakalamasıdır. Bu başarılı operasyondan ötürü Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum" dedi.


Etiket: Mersin, operasyon, uyuşturucu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA