Genç Barış, çalışmalarını Gültak’ın hediye ettiği bilgisayarda sürdürecek

Tarih: 30 Haziran 2021 Çarşamba 12:45

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kodlama ve yazılım çalışmaları yapan Barış’a, bilgisayar hediye etti.

Mersin'de yazılım ve kodlama çalışmaları yapan bedensel engelli lise mezunu Barış Duruk'a, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, tarafından yüksek performanslı bilgisayark hediye etti.

Başkan Gültak, Barış ile annesi Birsen Duruk'u ağırladı. Misafirleriyle sohbet eden Başkan Gültak, eğitim süreçlerinde fırsat eşitliğinin önemine dikkat çekerek, belediyenin olanakları ve gücü ölçüsünde öğrencilere her türlü imkânı sunmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Barış'ın yazılım ve kodlama çalıştığını belirten Gültak, "Ailemizi daha önce ziyaret etmiştik. Barış, yazılım ve kodlama alanında kendisini geliştirdiğini ancak daha da ilerleyebilmek için güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Bizler de onun bu isteğini kırmadık ve hayallerine ulaşmasına katkı sunmak için bugün kendisine güzel bir bilgisayar hediye ettik. Yazılım ve kodlamada kendisini daha çok geliştirip istediği üniversiteye de yerleşecek. Böylece hem ailesi, hem ülkesi ve milletine faydalı, engelli insanlarımıza da örnek bir genç olacak" dedi.

Başkan Gültak'a teşekkür eden Barış ise "İnşallah başkanımızı da ailemi de mahcup etmeyeceğim, derslerime çok sıkı çalışarak iyi bir üniversitede, bilgisayar mühendisliği veya elektrik-elektronik mühendisliğini kazanacağım" diye konuştu.


Etiket: mersin, akdenizbelediyesi, mustafagültak, mersinhaber, mersinekspres, mersinpost,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA