SON DAKİKA! Mersin’de 4 DEAŞ’lı tutuklandı

Tarih: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 16:39

Mersin ve Adana’da, jandarmanın operasyonunda gözaltına alınan 5 DEAŞ şüphelisinden 4’ü tutuklandı.

DEAŞ'ın asayiş ve muhasebe biriminde görev yaptıkları iddiasıyla, Mersin ve Adana'daki operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Suriye'nin Rakka ve Telebyad bölgelerinde DEAŞ asayiş ve muhasebe birim görevlileri olarak faaliyet gösteren 5 teröristin yasadışı yollarla ülkele giriş yaptığını belirledi. Teknik ve fiziki takip sonucu şüphelilerin saklandığı yerleri belirleyen güvenlik güçleri, Mersin ve Adana'daki adreslere iş zamanlı operasyon düzenledi. 

Adreslerdeki aramalarda örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçiren jandarma, 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Komutanlıktaki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü çıkarıldıkları mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanırken, diğer şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.


Etiket: mersin, deaş, daeş, ışid, jandarma, adana,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA