Mersin’deki orman yangını kontrol altına alındı

Tarih: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 12:21

Mersin’de 2 gün önce çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 2 gün önce çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Perşembe sabahı 08.40'ta, ilçeye bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangın bölgesine gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, alevlere 3 uçak, 21 helikopter, 165 arazöz, 20 iş makinesi, 20 su ikmal aracı ve 850 personel ile müdahele gedildiğini belirtti, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi. 

Pakdemirli, yangının 3'üncü günde kontrol altına alındığını belirterek, 1500 hektar ormanlık alanın yandığını, olayla ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi. 


Etiket: mersin, ormanyangını, aydıncık, bekirpakdemirli,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA