Yenişehir Belediyesi, yangın bölgesinde

Tarih: 1 Ağustos 2021 Pazar 11:37

Yangın bölgesinde hasar tespit çalışmalarına katılan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, dayanışma vurgusu yaptı.

Mersin'de Silifke ve Aydıncık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına, Yenişehir Belediyesi de araç ve malzeme desteği verdi. Bölgede hasar tespit çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yaşanan zor sürecin dayanışma içinde atlatılacağını vurguladı. 

Yenişehir Belediyesi, Aydıncık ilçesindeki yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. Aydıncık’taki yangının büyümesinin ardından anında harekete geçen Yenişehir Belediyesi, yukarıdan tazyikli su püskürtebilen ve 15’er metrelik çift taraflı sulama hortumu olan 1 arasöz, 20 ton su kapasiteli 1 tanker, 1 kepçe, 1 damperli kamyon ve 1 tır ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Ayrıca 15 personelden oluşan belediye sosyal hizmet ekibi de söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan birimlere soğuk su, ayran ve yiyecek ulaştırdı. Yangından etkilenen evleri de tek tek gezerek hasar tespiti yapan ekipler, vatandaşların acil ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamaya devam ediyor.

Bölgede çalışmalar tüm hızıyla sürürken, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Aydıncık ilçesini ziyaret ederek, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Özyiğit, Aydıncık Kaymakamı Volkan Özer ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ile görüşerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yenikaş Mahallesinde evleri yanan vatandaşları ziyaret eden Özyiğit, yangında bisikletini kaybeden 12 yaşındaki Ahmet’e yeni bisikletini teslim etti.

Yangın felaketi nedeniyle yaşanan zor sürecin hep birlikte dayanışmayla atlatılacağının altını çizen Özyiğit, belediye ekiplerinin seferbenlik halinde olduğunu, bölgede çalışmalara devam edeceklerini söyledi.


Etiket: mersin, silifke, aydıncık, yenişehirbelediyesi, abdullahözyiğit, yangın, ormanyangını,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA