Kumarbazlara ceza yağdı

Tarih: 30 Aralık 2020 Çarşamba 16:17

Anamur ilçesinde. inşaat halindeki binada kumar oynayanlara para cezası kesildi.

Mersin'in Anamur ilçesinde inşaat halindeki bina içerisinde para karşılığında kumar oynayan 15 kişiye hem Kabahatler Kanuna muhalefetten hem de sosyal mesafe kuralını ihlalden 68 bin TL para cezası kesildi.
Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Malaklar Mahallesinde inşaat halindeki bir bina içerisinde para karşılığı kumar oynandığı istihbaratını aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararı ile Jandarma ekiplerince binaya yapılan operasyon düzenlendi. Baskın sırasında kumar oynamak için yer ve imkân sağlayan bir kişi ve kumar oynadığı tespit edilen 15 kişi suçüstü yakalandı. Binada yapılan aramada kumar oyununda kullanılan nakit para ile çok sayıda iskambil kâğıdı ve yazboz ele geçirildi.
Kumar oynayan kişiler hakkında; 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereği kumar oynamaktan 18.375 TL,  Covid-19 tedbirlerine kapsamında; sosyal mesafe kuralını ihlalden 50.400 TL, idari para cezası uygulandı.
Kumar oynatan bir kişi hakkında da, kumar oynamak için yer ve imkân sağlama suçundan adli işlem yapılarak sevk edildiği adli makamlarca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bu arada, kumar oynandığı tespit edilen bina belediye ekipleri tarafından mühürlenerek kullanıma kapatıldı.


Etiket: Anamur, kumar, Mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA