Türkiye’ye giriş yapacaklar için PCR test uygulaması

Tarih: 30 Aralık 2020 Çarşamba 16:26

THY, farklı ülkelerden Türkiye’ye giriş yapacak olanlara PCR testi zorunluluğu getirildi

 

THY, farklı ülkelerden Türkiye'ye giriş yapacak olanlara PCR testi zorunluluğu getirildi. Türkiye'ye seyahat edecek 6 yaş ve üzeri tüm yolcuları, seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunlu hale getirildi.
THY, uygulanacak PCR testi için yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'de başka bir ülkeye devam edecek yolcuların da uygulamaya dahil olduğu belirtilerek, "Uçuşların gerçekleştirildiği ülkelerin tarih ve saatleriyle; planlanan hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonra olan tüm seferlerde seyahat edecek 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımızın, seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibraz etmeleri zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Test Nükleik asit test olmalıdır. Uygulama, 6 yaş ve üzeri olan yolcularımız için ve Türkiye’den bir başka ülkeye devamı olan yolcularımız dahil olmak üzere istisnasız uygulanacaktır. Türkiye’den devamı olan dış hat yolcularımız için bu kuralla birlikte varış noktası regülasyonlarına da dikkat edilmelidir. 01 Mart 2021'e kadar bu uygulama geçerlidir" denildi.
Açıklamanın devamında numune veriliş saati ile hareket saati arasında maksimum 72 saat olması gerektiği de vurgulanarak, "Uçuşun icra edildiği ülkenin tarih ve saatleriyle seferin planlı hareket saati 30 Aralık 2020 00:00 ve sonrası olan Birleşik Krallık, Danimarka ve Güney Afrika çıkışlı seferlerde seyahat edecek veya son 10 gün içerisinde bu ülkelerde bulunan 6 yaş ve üzeri tüm yolcularımız için seferin planlanan hareket saatinden 72 saat önce alınmış negatif PCR test belgesi ibrazı zorunludur (Numune veriliş saati ile seferin planlanan hareket saati arasında maksimum 72 saat olmalıdır). Bu yolcularımız varsa ikametlerinde veya farklı yerlerde karantinaya alınacak olup, 7 gün sonra kendilerine PCR testi uygulanacaktır. Test sonucunun negatif olması durumunda karantina kaldırılacaktır" denildi.


Etiket: THY, PCR testi, covid19, koronavirüs


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA