Tüm önlemlere rağmen kaçak eğlence

Tarih: 1 Ocak 2021 Cuma 16:50

İçişleri Bakanlığı genelgesi rağmen Mersin’in Anamur ilçesinde yasak yılbaşı eğlencesi düzenlediler.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda tüm yurtta yasaklanmasına rağmen Mersin’in Anamur ilçesinde yeni yıl eğlencesi düzenlenen bir binada 18 kişi yakalanırken Covid-19 tedbirlerini ihlalden 56700 TL idari para cezası kesildi.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile Covid-19 tedbirleri kapsamında yılbaşı eğlencesi yapılması yasaklandı. Buna rağmen Anamur ilçesinin Çarıklar Mahallesi’nde inşaat halindeki bir binada yılbaşı eğlencesi düzenlendiği istihbaratını alan Anamur İlçe Jandarma Komutanlığı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden belirlenen adrese operasyon yaptı.
Jandarma ekiplerince yapılan operasyonda, inşaat halinde bulanan binanın ışıklandırma yapılarak süslendiği, eğlenceye katılmak için gelenleri ağırlamak için 9 masa kurularak, bir bar oluşturulduğu, masalara içki ve meyve servisi yapılarak canlı müzik yayının bulunduğu ortaya çıktı.

Jandarma ekiplerince yılbaşı eğlencesi sonlandırılarak katılan 18 kişinin oyduğu tespit edildi. Binada yapılan arama da ise 107 bandrolsüz alkollü içki ele geçirildi. Sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kuralını ihlal ederek yılbaşı kutlaması yapan 18 kişiye Covid-19 tedbirlerini ihlalden 56 bin 700 TL idari para cezası uygulanırken yılbaşı eğlencesini tertip eden bir kişi hakkında ise adli ve idari işlem başlatıldı.


Etiket: Mersin, Anamur, kaçak yılbaşı eğlencesi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA