Kumarbazlara ceza yağdı

Tarih: 1 Ocak 2021 Cuma 17:41

Tarsus ilçesinde yeni yılı kumar oynayarak karşılayan 89 kişiye toplam 430 TL para cezası kesildi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde jandarmanın iş makineleri ile duvarını yıkarak girdiği kumarhanede bulunan 89 kişiye 430 bin TL idari yapara cezası kesildi.

Tarsus İlçesi Yenice Mahallesinde bir bina içerisinde para karşılığı kumar oynandığı bilgisini elde eden Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince;

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden bahse konu binaya operasyon düzenlenmiş olup operasyon esnasında; Bina önüne gözcü olarak nöbetçi konduğu, bina içerisine girilecek kapıların içeriden kilitlendiği ve bina içerisine gizli geçitlerin açıldığı görülmüştür. Bina kapısı tüm uyarılara rağmen Jandarma ekiplerine açılmamış ve direnç gösterildi. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın koordinesinde bina içerisine girilmesi için Tarsus Belediyesinden temin edilen kepçe ile duvarın yıkılması ile binaya girildi. İçeride yapılan kontroller sonucunda, kumar oynamak için yer ve imkân sağlayan 3 kişi ile kumar oynadığı tespit edilen 89 şahıs suçüstü yakalandı. Yapılan aramada kumar oyununda kullanılan 8835 pul, 2 projektör, bir ses yayın cihazı ele geçirildi.

Kumar oynayanlar hakkında, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereği kumar oynamaktan 109.025 TL, Covid-19 tedbirlerine kapsamında kuralları ihlalden 321.300 TL, idari para cezası kesildi.

Kumar oynatan 3 kişi hakkında da kumar oynamak için yer ve imkân sağlama suçundan adli işlem yapıldı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye gönderilen 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kumar oynandığı tespit edilen bina Tarsus Belediyesi ekipleri tarafından mühürlenerek kullanıma kapatıldı.

 

 


Etiket: Tarsus, kumar, ceza, baskın


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA