Can dostlar Jandarma’ya emanet

Tarih: 4 Ocak 2021 Pazartesi 16:29

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Çevre, Doğa Ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü timi göreve başladı.

Mersin’de, İçişleri Bakanlığı tarafından Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Çevre, Doğa Ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü timi göreve başladı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmek üzere oluşturulan; Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi göreve başladı. Çevre kirliliğin önlenmesi, çevre bilincinin geliştirilmesi, Doğal Hayatın ve Hayvanların korunması amacıyla kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timince,
İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağı süresince, yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi amacıyla Silifke ilçesinde sokak hayvanlarına yem bırakılarak sokakta yaşayan hayvanların beslenmesi sağlandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi faaliyetlerini, Çevre, Doğa ve Hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele kapsamında; Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İlçe Belediye Başkanlıkları ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak yürütüyor.

Toplum duyarlılığının arttırılarak çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçilmesinde verilen mücadeleye destek olunması amacıyla, İçişleri Bakanlığınca geliştirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasının indirilerek bu kapsamda karşılaştıkları sorunların çözümü için kullanılabileceği gibi, 112 Acil Çağrı Merkezi ile 156 Jandarma İmdat ve İhbar Hattını da arayabilecekleri belirtildi.

 

 


Etiket: Mersin Jandarma, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA