Jandarmadan yaban keçisine yardım eli

Tarih: 14 Ocak 2021 Perşembe 18:20

Dere kenarında bitkin bir halde bulunan yavru yaban keçisine yardım eli uzatan jandarma önce montları ile sıtmaya çalıştı sonra da karnını doyurdu.

Mersin'in Silifke ilçesinde dere kenarında bitkin bir halde bulunan yavru yaban keçisine yardım eli uzatan jandarma önce montları ile sıtmaya çalıştı sonra da karnını doyurdu.
Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Kocaoluk Mahallesi Gökler deresi mevkiinde Jandarma ekiplerince icra edilen devriye faaliyeti sırasında dere kenarında bir yavru yaban keçisinin yerde yatar vaziyette olduğu fark edildi. Bunun üzerine; Jandarma personelince yaban keçisine müdahale edildi. Yapılan incelemede yaban keçisinin ıslak ve bitkin bir halde olduğu görüldü. Soğuktan etkilendiği ve yürüyemez durumda olduğu anlaşılan yavru yaban keçisi Jandarma personelince bulunduğu bölgeden alınarak Jandarma Karakoluna getirilmiş burada kurulanıp ısıtıldıktan sonra su ve yem ile beslenen yavru yaban keçisinin ayağa kalkması sağlandı.
İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulanan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekipleri de olaya müdahale ederek bulunan yavru yaban keçisinin Silifke Doğa Koruma Milli Parklar Şefliğine teslim edildi.
Yaban keçisinin sağlık durumu iyi olup tedavisinin bitmesinin ardından doğal ortamına bırakılacak.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA