Denizinden çıkanlar hayret ettirdi

Tarih: 8 Haziran 2022 Çarşamba 09:58

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Çevre Haftası kapsamında Marina’da ‘Deniz Dibi Temizliği ve Dalış Etkinliği’nde denizin dibinden cam, plastik ve ambalaj atıklarının yanı sıra olta, sandalye, balık ağı, alışveriş arabası, anten gibi birbirinden farklı insan kaynaklı atıklar çıktı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, 5-11 Haziran Türkiye Çevre Haftası kapsamında Marina’da ‘Deniz Dibi Temizliği ve Dalış Etkinliği’ gerçekleştirdi. Balıkadamların belirli aralıklarla dalış yaptığı etkinlikte, denizin dibinden insan kaynaklı birbirinden farklı atıklar çıkarıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Deniz Polisi ve Akdeniz Bölge Komutanlığı Sahil Güvenlik iş birliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD)ile Mersin Uğur Okulları da katılım sağlayarak destek verdi.

DENİZDEN SANDALYE DE ÇIKTI, ALIŞVERİŞ SEPETİ DE…

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ile Sahil Güvenlik’te görevli balıkadamların gün boyu yaptığı dalışlarda yeri deniz olmayan plastik, cam şişe ve ambalaj atıklarının yanı sıra tahta parçaları, alışveriş sepeti,balık ağı, sandalye, antenve olta gibi deniz ekosistemine zarar veren atıklar çıkarıldı.Denizden çıkan atıklar farkındalık oluşturulması adına Marina’da sergileniyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA