AMATEM’de tedavi gören hastalar el sanatları sergisi açtı

Tarih: 11 Haziran 2022 Cumartesi 16:33

Toros Devlet Hastanesine bağlı AMATEM biriminde yatarak tedavi gören hastalar tarafından yapılan el emeği eserleri hastane bahçesinde sergilendi.

Toros Devlet Hastanesi'ne bağlı Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nde (AMATEM) tedavi gören hastalar, Halk Eğitim Merkezi hocalarının desteği ile resim, seramik, dokuma gibi el sanatları eğitimi almaya başladı. Bağımlılıktan kurtulmak için tedavi gören hastalar kurs sayesinde boş zamanlarında hobi ediniyor. Kurs alan hastaların yaklaşık 6 ayda çıkarttıkları eserler Toros Devlet Hastanesi bahçesinde sergilendi. Hastane personellerinin ve vatandaşların yoğun ilgisini çeken sergide satılan ürünler aynı zamanda hastalara ekonomik destek oldu.

Sergi hakkında bilgi veren el sanatları öğretmeni Zehra Kaya "Tedavi gören hastalar, dışarı çıktıklarında kazandıkları hobi ile kötü alışkanlıklardan uzak duruyor. Kimisi kendi yerini açtı, kimisi ürünleri yaparak satmaya başladı. Bu hastalarımıza meslek kazandırmış olduk. Ya da ziyarete gelen yakınlarına yaptıkları eserleri hediye ediyorlar. Bu onları ve yakınlarını mutlu ediyor. Tedavi süreçlerine yardımcı oluyor" dedi.


Etiket: mersin, haber, amatem


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA