Refakatçi Evi Dosthane ile konaklama derdi yok

Tarih: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 10:27

Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılından bu yana Dosthane adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi, kurulduğu günden bu yana yaklaşık 1000 kişiyi ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Dosthane adıyla hasta ve hasta yakınlarına konaklama hizmeti verdiği Refakatçi Evi, zorlu süreçlerinde vatandaşların yanında oluyor. Ücretsiz bir şekilde sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve hastaneye ulaşım hizmetinin verildiği Refakatçi Evi’nde, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli psikolog tarafından psikolojik destek de sunuluyor.

Refakatçi Evi’nde, merkezin kırsal mahallelerinde ve merkez dışı ilçelerde ikamet eden, üniversite ve kamu hastanelerinde tedavi gören hasta ve hasta yakınları ağırlanıyor. 18 yaş üstü hastaların yakınlarından 1 refakatçi, 18 yaş altı hastaların yakınlarından ise 2 refakatçi kabul ediliyor. Kanser hastalığı için tedavi gören hastalar ve yakınları 45 gün, diğer hastalıklar sebebiyle tedavi görenler ve refakatçileri ise en fazla 30 gün süreyle konaklayabiliyor. Konaklama süresi boyunca sabah kahvaltısı ve akşam yemeği ikramı yapılan vatandaşların hastaneye ulaşımları da Büyükşehir’in tahsis ettiği servislerle ücretsiz yapılıyor. Vatandaşlar konaklamanın yanı sıra Büyükşehir’de görevli psikologdan yine ücretsiz bir şekilde psikolojik destek de alabiliyor. Verilen psikolojik destekle, hasta ve yakınlarının yaşadıkları zorlu süreci daha kolay atlatabilmelerinin yanı sıra, tedavi sürecine olumlu anlamda katkı sağlanarak iyileşmenin hızlandırılması amaçlanıyor. Dosthane Refakatçi Evi hizmeti ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlar, Alo 185 ve Teksin Mersin üzerinden bilgi alabiliyor.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA