İklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı önemli adım

Tarih: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 12:18

Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi iş birliğinde hazırlanan "Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı" protokolüyle, belediyeler arasında bir ilke daha imza atıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer öncülüğünde temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, Mersin’in geleceğini korumayı amaçlayan önemli çalışmaları hayata geçirmeye de devam ediyor. Başkan Seçer, “Mersin Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nın Hazırlanması Projesi” için, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ile iş birliği protokolü imzaladı. İklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım olan bu protokolle; kente ait sera gazı emisyonunun azaltılması ve iklim değişikliğine uyum kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaların belirlenmesi hedefleniyor.

Protokol imza töreninde; Başkan Seçer’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, TÜBİTAK MAM İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Özsoy ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğluyer aldı.

İmza töreni öncesinde kamuoyuna, gerçekleştirilecek olan protokole ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, Mersin’in İstanbul’un üç katından fazla bir yüzölçümüne sahip olduğunu belirterek, “Mersin’de insan, doğa ve çevre odaklı belediye olma sorumluluğumuzla beraber, küresel iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konusunda da örnek belediyelerden biri olmayı hedefliyoruz Bu çerçevede; TÜBİTAK ile yapacağımız ‘Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’ ile Mersin’e ait sera gazı emisyonlarınınazaltımına ve Mersin’in iklim değişikliğine uyum kapasitesinin arttırılmasına yönelik eylemleri belirleyeceğiz” dedi. “TÜBİTAK ile işbirliği içinde Enerji ve İklim Planı’nı hazırlayacak olan ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz” vurgusuyla konuşmasını sürdüren Başkan Seçer,“Bu çalışma; iklim değişikliği konusunda Mersin’in karşılaşacağı durumlar ve alınması gereken önlemler hakkında bize ışık tutacak. Eylem Planı’nın, 2023 yılı Mayıs-Haziran aylarında bitirilmesi öngörülüyor. Bundan sonraki süreçte de iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı dirençli ve yaşanılabilir bir kent olmak için, TÜBİTAK ile işbirliğimizi artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, haber, büyükşehir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA