Dünya Bocce Şampiyonları eleme müsabakaları tamamlandı

Tarih: 3 Kasım 2022 Perşembe 14:57

1-5 Kasım tarihleri arasında dünyada ilk kez Toroslar’da gerçekleştirilen Dünya Bocce Şampiyonası’nda eleme müsabakaları tamamlandı.

Bocce sporunun Türkiye’deki merkezi haline gelen Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, 37 ülkeden 52 takım ve yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyonaya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi de olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Toroslarımızda rekor bir katılımla Dünya Bocce Şampiyonası düzenliyoruz. Ülkeleri birleştiren böyle güzel bir şampiyona Mersinimize, Toroslarımıza çok yakıştı. Daha nice dünya şampiyonalarına talip olmaya devam edeceğiz” dedi.

Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF), Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Toroslar Belediyesinin işbirliğinde düzenlenen şampiyonada mücadele eden ülkelerin federasyon yetkilileri ve antrenörleri de Mersin’de bocce dalında dünyanın en büyük spor organizasyonuna şahitlik ettiklerini söylediler.

Toroslar Belediyesinin Bocce Milli Takım Oyuncusu Mehmet Can Yakın, volo basamak disiplininde çeyrek finale yükseldi. Milli sporcu Yakın, rölede birlikte mücadele ettiği milli sporcu Burak Altay ile birlikte adını son 8’e yazdırırken, madalya müsabakasında Hırvatistan ile karşılaşacak.

Milli sporcu Mehmet Can Yakın, desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “Dünya Şampiyonası’nda volo ve röle branşında yarışıyorum. Çeyrek finaldeyiz. 2019’daki dünya şampiyonasında büyük başarılar elde ettik. Buradan da aynı başarılarla çıkacağımıza inanıyoruz. Dünyada ilk kez hem raffa hem de volo branşının şampiyonası Toroslar’da yapılıyor. Federasyon Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mutlu Türkmen’e de teşekkür ediyorum. İnşallah bol altınlı ve madalyalı bir şampiyona olacak” dedi.


Etiket: mersin, haber, bocce


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA