Şehit J. Asb. Kd. Üçvş. Celil Mutlu kütüphanesi açıldı

Tarih: 21 Aralık 2022 Çarşamba 10:21

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Anadolu Lisesi içerisinde yapılan ‘Şehit J. Asb. Kd. Üçvş. Celil Mutlu Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kütüphane açılışında konuşan Vali Pehlivan, "Bugün Erdemli İlçemizde ve Anadolu Lisemizin bünyesinde aziz Şehidimiz Celil Mutlu kardeşimiz adına kurduğumuz kütüphanenin açılışını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Şu anda aziz şehidimizin annesi Emine annemiz, babası Ali babamız, eşi Melike kardeşimiz ve biricik yavrusu babasının da ismini taşıyan Celil evladımızla birlikte ve burada bulunan şehit ailelerimizin, gazilerimizin iştirakiyle kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmadık, hiçbir zaman unutmayacağız. Tabii ki bazı kurumlara isimlerinin verilmesi onların unutulmazlıklarına, yeni nesillerin de şahit olması anlamına geliyor. Bu kütüphane de Celil Mutlu kardeşimizin ismini vermek suretiyle buradan faydalanacak gençlerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz şehidimizi her daim dualarla yar edecekler" dedi.

Şehidn annesi Emine Mutlu da "Yerine evladını koydu. Asker olacak inşallah. Bunu da duysunlar kaldığı yerden devam edecek. Babasının intikamını doya doya alacak. Biz görmezsek burada kalanlar görsün inşallah. Aslanlar gibi yetişecek benim torunum. Babasının yüreği var onda" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Hasan Küçük tarafından yapılan duayla birlikte; Vali Pehlivan kucağına şehidimizin hiç görmediği ve ismini taşıyan Celil bebeği alarak, aile üyeleriyle birlikte kurdeleyi kesip, kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

 5 bin adet kitap bulunan kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve şehit ailesi adına kütüphaneye kitap bağışında bulundu.

 Vali Ali Hamza Pehlivan, şehidimizin annesi Emine Mutlu ile babası Ali Mutlu’ya ve eşi Melike Mutlu’ya Türk bayrağı takdim etti.

Programa, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük, şehidimizin annesi Emine Mutlu ile babası Ali Mutlu ve eşi Melike Mutlu ile 7 aylık oğlu Celil Ayaz Alp Mutlu, Gazilerimiz, ilçe protokolü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Etiket: mersin, haber, vali, Ali, Hamza, Pehlivan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA