Mersin’de ‘Her Ay Bir Branş Projesi’ tanıtıldı

Tarih: 6 Ocak 2023 Cuma 12:01

Mersin’de hayata geçirilen ‘Her Ay Bir Branş Projesi’ tanıtıldı.

Mersin Jimnastik Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile antrenörler ve sporcular katıldı.

Vali Pehlivan, gençlerle bir süre voleybol oynadı ardından beraberindekiler ile birlikte fuaye alanında proje kapsamında tanıtımı yapılacak spor branşı ile ilgili ekipmanlar ve broşürlerin yer aldığı stantları gezdi, stantların başında bulunan sporcu ve antrenörler ile bir süre sohbet etti, bilgiler aldı.

Vali Pehlivan, geçtiğimiz günlerde Ankara’da oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde Fenerbahçe Alagöz Holding takımını yenerek 28. Cumhurbaşkanlığı Kupasını kazanan Yenişehir Belediyesi Çukurova Kadın Basketbol takımı oyuncularını ve teknik heyetini de bir kez daha tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Vali Pehlivan, programda gerçekleştirdiği konuşmasında “Valiliğimizin himayesinde, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün genel koordinasyonunda “Her Ay Bir Branş” başlığı altında bu projemizi başlatıyoruz. Maksadımız, branş bazında yapılan sporları ön plana çıkarıp, tanıtımını yaparak özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin ilgi ve yetenek alanlarına göre bu spor dallarına yönelmelerini teşvik etmektir.  Bu ay itibariyle “Bocce” sporuyla başlıyoruz. Ama voleyboldan, basketbola, satrançtan, tenise, yelkenden, sualtı sporlarına kadar birçok branşta yıl boyunca çalışmalarımız olacak. Belirlenen 12 branştan her birinin tanıtımı, belirtilen ay içerisinde ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle bütün İlçelerimizde, okullarımızda ve spor kulüplerimizde yapılacak" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda her yaşta herkese spor yaptırma adına başlatılacak olan ‘Her Ay Bir Branş Tanıtımı’ projesi 2023 yılı Ocak ayı itibariyle başlayacak olup yıl boyunca Bocce, Atletizm, Basketbol, Taekwondo, Sualtı Sporları, Satranç, Voleybol, Yelken, Tenis, Cimnastik, Masa Tenisi, Engelliler (Özel Sporcular-Bedensel-Görme-İşitme) branşlarının tanıtımının yapılması planlanıyor.


Etiket: mersin, haber, heraybirbranşprojesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA