Prof. Dr. Erol Yaşar, rektörlük görevini devraldı

Tarih: 12 Ocak 2023 Perşembe 16:50

Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Erol Yaşar, düzenlenen devir teslim töreni ile yeni görevine başladı.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Rektörlük Devir Teslim Töreni'ne, Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar ve eşi Esra Yaşar, önceki rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve eşi Dr. Memnune Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Genel Sekreter İsa Değirmenci, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile akademik ve idari personel katılım sağladı. Prof. Dr. Çamsarı yeni rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a Rektörlük Binişini giydirdi. Tören, karşılıklı hediye ve çiçek takdimi ile devam etti.

Rektörlük Binişini giyerek kürsüye gelen rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Üniversitelerin 2547 sayılı kanunda belirlenmiş 3 temel görevi vardır. Bunlar Yükseköğretim düzeyinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmek, bilimsel araştırma faaliyetlerini sürdürmek ve toplumu doğru, objektif ve bilimsel bilgilerle aydınlatmaktır. Üniversiteler bu görevlerini asli unsurları olan akademik ve idari personeli ile yürütmektedir. Unutmayalım ki bugün gurur duyduğumuz, ülkemizde ve tüm dünyada gerçekleştirdikleri başarılı işlerle adından söz ettiren gençlerimiz bu akademisyenler tarafından yetiştirilmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından tören sona ererken Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, salondan ayrılan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı aracına kadar eşlik ederek uğurladı.

Daha sonrasında Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi fuaye alanına geçildi. Burada akademik ve idari personelimizin tebriklerini kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, ardından Rektörlük makamına geçerek yeni görevine resmen başladı.

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

 


Etiket: mersin, haber, erol, yaşar


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 
 

Mersin Ekspres | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinekspres.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Ekspres basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA